Единственото функциониращо летище в либийската столица - Митига - беше

...
Единственото функциониращо летище в либийската столица - Митига - беше
Коментари Харесай

Затвориха летището в Триполи за пореден път заради ракетен обстрел

Единственото функциониращо летище в либийската столица - Митига - беше затворено през днешния ден, откакто беше подложено на ракетен обстрел, съобщи Ройтерс, базирайки се на изказване на летищните управляващи.

Самолет, приближаващ от Тунис, се е опитал да кацне на летището, само че е бил пренасочен към град Мисрата , на към 200 км източно от столицата, осведоми на уеб страницата си летищната администрация.
 
| airport suspends flights after coming under fire: spokesman
— The Baghdad Post (@BaghdadPostPlus)

Летище Митига проработи още веднъж на 14 януари , откакто в продължение на месеци остана затворено поради многократни въздушни удари при продължаващото към този момент девет месеца нахлуване на командваните от Халифа Хафтар източни сили към столицата, която е под контрола на интернационално приетото държавно управление.

Силите на Хафтар нападнаха единственото настоящо летище в Триполи в нарушаване на нежното помирение, сподели боен представител на подкрепяното от Организация на обединените нации държавно управление на националното единодушие, представен от ДПА.
 
Libya's warlord Khalifa Haftar's militia bomb Mitiga airport in Tripoli, puncturing truce, while Turkey says Haftar " only obstacle " to peace deal for the country
— TRT World (@trtworld)

Шест ракети са поразили летище Митига. Това е фрапираща опасност за въздухоплаването и следващо нарушение на примирието, съобщи представителят, само че не заяви за потърпевши или за вреди.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР