Единственото добро на това управление е че държи ясна посока

...
Единственото добро на това управление е че държи ясна посока
Коментари Харесай

ГЕРБ остава в управлението, но две неща могат да го изкарат – бюджетът и корупцията, обяви Борисов

Единственото положително на това ръководство е че държи ясна посока на страната. Това е единственото, за което стоим там. Всичко останало е в контраст и на нашата идеология като партия. “

Така оправда водачът на ГЕРБ Бойко Борисов продължаването на поддръжката на партията за кабинета „ Денков “. Това се случи на национално заседание на ГЕРБ във Велико Търново, на което участваха представителите на изпълнителната комисия, новоизбраните кметове и общински съветници, народните представители и регионалните координатори на партията.

„ Проблемът на ГЕРБ е идеологията на ГЕРБ - за какво създадохме ГЕРБ, какво е най-ценното, което сме правили? След тези 3 година нищоправене, в случай че нямаше средства, оставени от нашето държавно управление, нямаше да има нищо. Ние сме консервативна център-дясно партия. Няма да подвигаме пенсиите, тъй като бюджетният недостиг би трябвало да е нула или остатък . За тази цел слагахме такива като Симеон Дянков или Влади Горанов, които на всички остарели кметове отказваха да дават пари “, сподели Борисов.

Лидерът на ГЕРБ предизвести, че „ две неща са по-важни даже от евроатлантизма в това взаимно ръководство: бюджетът и корупцията “.
ГЕРБ е споделил – „ няма да се подвигат налози. Аз ГЕРБ няма да го пусна в тази игра. Ние сме държали толкоз време плосък налог, с цел да може хората да си изсветлят бизнеса. Да си намерят друга методика и който кмет желае да подвига налози, да си понася отговорността.
Бойко Борисов, ръководител на ГЕРБ

Да си намерят други болшинства, в случай че желаят да подвигат налози , в случай че желаят да дават жилища в София на бездомните, да таксуват втора и трета кола. Честното обаче е това да се каже преди изборите и в този момент да го вършат колкото желаят. Ама да лъжат от самото начало и в този момент да го изкарат все едно, че нашите кметове желаят да подвигат налозите, няма да го позволим. Да, има несъответствия някъде, само че тактиката и методът, по който го вършат – няма по този начин да се получи “, разяснява Борисов.

По думите му ГЕРБ ще желае в бюджета да бъде записано поименно за общините  най-жизненоважното за тях.

Трябва да убедим нашите хора, че има смисъл да стоим в тази сглобка. Евроатлантическите неща ги свършихме “, съобщи той и добави, че към този момент е гласувано всичко, за „ да не може да мръдне България от евроатлантическата си ориентировка “.

„ Ако в този бюджет няма политиките на ГЕРБ поименно изписани – за Монтана, за Плевен, за Търново,  поименно, написано и обезпечено, няма да се поддадем повече! “, предизвести Борисов. И се зарече, че ГЕРБ ще продължи да се бори с корупцията.

„ Министър се движи с защита, заплашван от депутати с бели якички - нито виждам оставки, нито решения, всичко гузно мълчи! И в случай че не бяха тръгнали от Политико да пишат схемата на горивата единствено с съветски нефт, и то тройно повече след дерогацията, имаше година и половина още да обясняваме “, сподели още водачът на ГЕРБ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР