Единствено в съда може да бъде оспорено , с което

...
Единствено в съда може да бъде оспорено , с което
Коментари Харесай

Киселова: Ако съд отмени решението на ЦИК, изборите няма да бъдат касирани автоматично

Единствено в съда може да бъде оспорено , с което на идния локален избор ще се гласоподава единствено с хартиена бюлетина , разяснява преподавателят по конституционно право Наталия Киселова в ефира на „ bTV “. По думите й даже и да бъде анулирано, това най-вероятно ще стане след първия тур , т.е. може да повлияе при възможен балотаж.

Решението на Комисията е било взето без да има напълно правно съображение , защото въпросът със узаконяването е можел да бъде решен нагледно казано през вчерашния ден , в случай че е имало такива данни, че няма постъпил документ от Министерството на електронното ръководство, счита Киселова. Според нея решението може да бъде оспорено поради незаконност и акцентира, че машините не броят, а отпечатват избора и поради това не би трябвало да има проблем с това да бъдат употребени. Тя посочи, че при положение на анулация на решението от страна на съда, това нямало да докара до автоматизирано анулиране на изборите.

Същевременно след среднощ от Общинската изборна комисия в София позволиха машинното гласоподаване , като не одобриха решението на ЦИК машинния избор да бъде анулиран и го дефинираха за неясно.

Припомняме, че до прекосяването на напълно хартиеното гласоподаване се стигна, откакто стана ясно, че на председателски съвет в Народното събрание е бил показан отчет на Държавна организация „ Национална сигурност “ , в който е пишело, че на 25 октомври заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е свалил машинните кодове , записал ги е на мобилния си телефон и на флашка.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР