Единствено председателят на НС може да свиква Комисиите. Днес и

...
Единствено председателят на НС може да свиква Комисиите. Днес и
Коментари Харесай

Нинова от парламентарната трибуна: Единствено председателят на НС може да свиква комисиите

Единствено ръководителят на Народно събрание може да привиква Комисиите. Днес и на следващия ден те ще заседават с една единствена точка - приемане на правила. Това ще се одобри за три минути, тъй като ще се препишат старите. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Питам ръководителя Росен Желязков за какво не дава ход на работата на Народното събрание. Ние сме виновни и предлагаме в Правна комисия да се преглежда ЗИД за Наказателния кодекс, обвързвано с убийствата по пътищата. Колко хора би трябвало да се избият поради пияни или дрогирани водачи. Всички сме заявили, че желаеме да се случат и сме декларирали какъв брой е значимо ", уточни тя. 

По думите ѝ Министерски съвет и Прокуратурата си измиват ръцете с Народното събрание. " Настоявам господин Желязков да ми отговори дали ще се случи още през днешния ден. Предлагам да стартираме да вършим работа. Това зависи единствено от ръководителя на Народно събрание ", добави Нинова. 

Росен Желязков отговори: " Миналата седмица, когато беше плевел дебатът за ексцентричния механизъм за свикването на Комисиите, доста ясно беше казано, че ще се свикат с съответен дневен ред - приемане на устав и точка " всякакви ". В тази точка " всякакви " ще се вземе решение какво да се работи. Това ви е било казано на председателски съвет и аз бях известен, че ви е казано ", отсече Желязков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР