Единствено пред NOVA говори авторът на разследването за тримата ни

...
Единствено пред NOVA говори авторът на разследването за тримата ни
Коментари Харесай

Говори авторът на разследването срещу тримата ни сънародници във Великобритания

Единствено пред NOVA приказва създателят на следствието за тримата ни сънародници във Англия Даниел Де Симон от Би Би Си. Те са се представяли за публицисти, показва " Таймс ". Двама от тях са били и ръководители на изборни комисии в Лондон. Тяхната номинация е била изпратена към Централната изборна комисия от Външното ни министерство.

Заради присъединяване им в секционните комисии за изборите зад граница са имали достъп до персонални данни на българи от диаспората на Острова. От Министерство на външните работи потвърдиха за NOVA, че българските жители Катрин Иванова и Бисер Джамбазов в реалност са били ръководители на секционни изборни комисии в Лондон (Катрин Иванова в Секция 2 в посолство Лондон, а Бисер Джамбазов – в Ийлинг). Същите са номинирани от българската общественост в Лондон, от Инициативен комитет за секция в Ийлинг, Лондон, показват още от Външното ни министерство.

Тримата арестувани ще се явят пред съда през септември. Дата към момента не е планувана. Според те ще дават отговор за шпионаж в интерес на Русия. Българите са имали оправдание - работили на разнообразни места. „ Всичките те имат работа на разнообразни места. Г-н Русев идва в Обединеното кралство през 2009 година и работил в продължение на три години в областта на финансовите услуги. Според неговия онлайн профил по-късно той придобил компания, обвързвана с прехващането на връзки и електронни сигнали ”, показва журналистът от Би Би Си Даниел Де Симон.

Катрин Иванова и Бисер Джамбазов живеели на фамилни начала в Лондон. Според наши източници те постоянно сменяли адресите си, както и работните си места. През 2019 година пред Радио Стара Загора на БНР българката споделя за това по какъв начин дружно със своя другар Бисер Джамбазов преподават гратис британски език на българи. „ Насочили сме се основно да оказваме помощ на българи с безвъзмездни уроци по британски език. Както аз, по този начин и Бисер работим на цялостен работен ден вечерна работа, с цел да можем да съвместим денем с това начинание, с което сме се заели ”, е споделила пред БНР тогава обвинената.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР