Единствено по времето на четворната коалиция имаше ясна посока, която

...
Единствено по времето на четворната коалиция имаше ясна посока, която
Коментари Харесай

Александър Николов: Правителството не каза какво наследство е заварило от служебния кабинет и сега плаща цената

Единствено по времето на четворната коалиция имаше ясна посока, която комбинираше както държавните предприятия, по този начин и огромните централи. Тогава се поеха задължения за вложения и се организираха срещи с всички заинтригувани страни – и синдикати, и представителите на работещите в енергийния бранш. Беше направен проект кое и по какъв начин да се случи. Това съобщи някогашният министър на енергетиката в студиото на „ Лице в лице “ по bTV.

След оставката обаче настъпило „ 10-месечно безвремие “, а след това и „ 3-месечно оглушително безмълвие “ по отношение на протичащото се в бранша.

Това, което се случва сега, е следващото замазване на очите на работещите в енергийния бранш. Пазарните механизми изискват бранша да се трансформира, сподели Николов.

Той призна, че по този начин и не е схванал от актуалното държавно управление какво е заварило като завещание от служебния кабинет и по тази причина в този момент ще платят цената за това безмълвие.

Има толкоз насъбрани проблеми, че тази ескалация е единствено върхът на айсберга. България от чист износилет на електрическа енергия се трансформира във вносител, добави някогашният енергиен министър.

По думите на Николов мълчанието за моментното положение на енергийния бранш от страна на ръководещите издава или „ голям боязън “, или „ брутална липса “ на експертен капацитет.

В умозаключение уточни, че българската енергийна система е в доста тежко положение поради неверно взети решения обратно във времето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР