Единствено партия ВОЛЯ гласува против предложението на вицепремиера Каракачанов да

...
Единствено партия ВОЛЯ гласува против предложението на вицепремиера Каракачанов да
Коментари Харесай

ВОЛЯ гласува срещу новата фрегата

Единствено партия ВОЛЯ гласоподава срещу предлагането на вицепремиера Каракачанов да изхарчи близо един милиард лв. за две фрегати. Парламентаристите от другите партии поддържаха капиталовия разход от 984 млн. лв. за придобиването на два многофункционални модулни патрулни кораба.

„ Министър Каракачанов не можа да изясни пред депутатите за какво през 2016 година е бил срещу изразходването на такива суми за военна техника, а две години по-късно е навръх противоположната позиция. Благодарни сме му обаче, че беше прям, че е бил срещу, тъй като тогава поръчката е била нагласена и е знаел кой ще я завоюва, а в този момент явно е на друго мнение, тъй като като министър очевидно той ще дефинира печелившия. Според него Народното събрание е изпратил обръщение за единение за модернизацията на армията, само че ние от ВОЛЯ считаме, че единственото обръщение, което той изпрати като министър е: „ предизборно дадох обещание високи пенсии, дадох обещание служител на реда във всяко село, само че в този момент ще разходвам милиарди за непотребна военна техника “, разяснява Кръстина Таскова, заместител - ръководител на ПГ на ВОЛЯ.

Депутатите от ВОЛЯ не са сюрпризирани и от вота на „ Българска социалистическа партия за България “, които след срещата на лидерката си Корнелия Нинова с американския дипломат преди няколко седмици, също обърнаха позицията си и към този момент поддържат непотребния на този стадий разход за армията. „ За следващ път при гласоподаване за разпределение на огромни държавни средства се образува обединението ръководещи –ДПС –БСП. Снимките с каручки няма да затворят очите ни и да ни попречат да виждаме задкулисието “, добави Кръстина Таскова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР