Единствено Кристиан Николов се опитал да помогне след катастрофата на

...
Единствено Кристиан Николов се опитал да помогне след катастрофата на
Коментари Харесай

Приятелката на Кристиан Николов изтъква, че той дори и цигари не е пушил

Единствено Кристиан Николов се опитал да помогне след злополуката на журналиста Милен Цветков, като му правел изкуствено дишане и се опитал да му извади езика.

Това твърди в свидетелските си показания на Симона Цанкова, избраница на Кристиан Николов, обвиняем за злополуката, при която почина известният публицист Милен Цветков. Припомняме, че съгласно обвиняването, а записи от камери демонстрират, че джипът му до конфликта не понижава скорост.

В правосъдната зала участваха седем очевидци от общо 12.

Симона Цанкова не е имала видимост в колата преди да стане злополуката, търсела инструкциите от подаръка й и не е усетила нещо необичайно или някаква смяна в Кристиан, карал бил с естествена скорост. Всичко стана за част от секундата, посочи Цанкова.

Тя видяла Кристиан да се пробва да дава вода на Милен Цветков. Спомените на Цанкова след злополуката обаче били много замъглени.
 Кристиян Николов се извини на околните на Милен Цветков
Кристиян Николов се извини на околните на Милен Цветков

Съдът даде ход на делото против Кристиан Николов

Кристиан Николов спортувал, ходел на фитнес и водел здравословен метод на живот, изясни Цанкова и добави, че приятелят й даже не е пушил елементарни цигари.

Симона Цанкова не е виждала Кристиан да използва опиати. Спомня си обаче по време на първата им година дружно, на празненство някои бил запалил цигара с марихуана. Цанкова си дръпнала и й станало неприятно, Кристиан също си дръпнал. Момичето не знае дали на него му е станало неприятно.

Цанкова изясни, че се познава с Кристиан от седем години, като от три са във връзка. " Откакто познавам Кристиан Николов мисля, че той е най-съвестният и най-отговорен човек с всичко, с което се заеме ", безапелационна бе тя.
 Съдът още веднъж отхвърли да пусне Кристиан Николов на независимост
Съдът още веднъж отхвърли да пусне Кристиан Николов на независимост

Мярката му беше доказана и от Софийския апелативен съд

На 18 април 2020 година Цанкова решила да чества рождения си ден на пикник в планината. От своя страна Кристиан Николов имал да изпраща отчет за университета, а Цанкова решила с общи другари да напазаруват за пикника безалкохолни, алкохолни питиета и нещо за ястие, на Драгалевци си купили барбекю. С компанията се разбрали да се чакат в комплекс " Магнолия ", естествен парк " Витоша ".

Като отишли в планината двама служители на реда им обяснили, че не могат да се събират доста хора на закрито пространство. Компанията отишла да чества в ресторант, само че им съставили актове. След това Цанкова решила да отидат в дома й в столицата, с цел да могат да продължат купона. През цялата вечер Кристиан изпил една чаша водка , а сред 4 и 6 сутринта на 19 април, той й споделил, че изпил един шот " Йегермайстер ".

От думите на Цанкова стана ясно, че като " вечерен обред " Кристиан всеки ден си правел чай и паста за утешение на нервите и на мускулите. На 19 април Цанкова, Кристиан и техен другар решили да се качат в джипа на майка му да си купят нещо за ястие. След това решили да се поразходят още веднъж с джипа и тогава се блъснали в колата на журналиста Милен Цветков.

Всички в джипа били добре след злополуката, а само Кристиан Николов се опитал да помогне на Цветков с изкуствено дишане и изваждане на езика. Другото момче, което било с тях в колата, избягало.

След като бе разпитана в правосъдната зала годеницата на подсъдимия Кристиан Николов - Симона Цанкова отхвърли коментар пред медиите, като си покри лицето с шапка. Адвокатът на Цанкова съобщи, че каквото е имала, го е споделила в правосъдната зала.
 Кристиян Николов употребявал дрога и преди злополуката, в която умъртви Милен Цветков
Кристиян Николов употребявал дрога и преди злополуката, в която умъртви Милен Цветков

Той остава в ареста

Припомняме, че през декември Софийската градска прокуратура внесе обвинителния акт против 22-годишния мъж. Той е упрекнат за, за което законът планува от 15 до 20 година затвор, само че и доживотна присъда.

По следствието бе упрекната и майката на водача - Десислава Николова, като у, притежател на автомобила.

бяха повдигнати и против приятелката на Николов - Симона Цветкова, и Георги Иванов,. Двамата са пътували в джипа все още на злополуката, само че са избягали от мястото на случая, а по-късно са и отказали да сътрудничат на следствието. Те бяха арестувани в началото, а по-късно освободени от ареста против гаранция от по 10 000.

На 22 април.

Експертизата откри на Кристиан.
 Присъда за Кристиян Николов може да има през март, предвижда Марковски
Присъда за Кристиян Николов може да има през март, предвижда Марковски

По думите му безапелационно е потвърдено, че той е карал колата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР