Единственият вариант да се реализира мандат в 49-тото НС е

...
Единственият вариант да се реализира мандат в 49-тото НС е
Коментари Харесай

Осман Октай: Борисов има шанс да направи правителство с неговия мандат, което да е подкрепено от БСП и ДПС

Единственият вид да се осъществя мандат в 49-тото Народно събрание е с този на ГЕРБ, изясни пред БНР политическият анализатор Осман Октай.
" Победителят в тези избори следва да бъде мандатоносител и да показа своя стратегия и тактика, а не противоположното – ГЕРБ да желае Политическа партия и Демократична България да показват стратегия и кабинет. Това са подправени ходове "
Борисов има персонален интерес да сформира държавно управление, а не да се отива към предварителни избори.
" ГЕРБ се пробва да излезе от изолираност и да играе ролята на избавител ".
Борисов има късмет да направи държавно управление с неговия мандат, което да е подкрепено от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, изясни още Октай.
Ако желае да продължава да ръководи със служебно държавно управление, президентът има потребност от приемане на бюджет, уточни политическият анализатор.
" Това е единствената причина да не е връчил още мандата на първата политическа мощ ".
С мандата на ГЕРБ може да се осъществя програмно държавно управление, счита Осман Октай.
" Движение за права и свободи чакат на пусия. Знаят, че ще се развие тъкмо този вид. Гледах каква обич струи в коридорите на Народното събрание сред Бойко Борисов, Карадайъ и Рамадан Аталай. Убеден съм, че към тях вървят диалози за поддръжка.
Корнелия Нинова също има интерес да играе ролята на спасителка и може да поддържа една държавно управление, без да взе участие съдружно ".
Независимо, че се в общественото пространства се приказва непрекъснато за евроатлантизъм, това са едни подправени политически тези, които нямат нищо общо с договарянето на управнически схеми, структури и ползи на политическите обединения, съобщи Осман Октай.
Борисов желае да покаже, че желае да направи най-хубавото, най-европейското и устойчиво държавно управление, само че по виновност на другите то не се е случило и е бил заставен да одобри по-лошия вид, изясни още политическият анализатор.
Той не счита, че има напън извън за сформиране на евроатлантическо държавно управление.
" Партньорите ни в Европа и Америка обаче биха желали да се преодолее политическата рецесия, тъй като в една такава среда постоянно се появяват разнообразни политически бактерии, които тровят българското общество "
Дори да е неприятен вид, би трябвало да има държавно управление, уверен е Осман Октай.
" Не е обикновено в една парламентарна република съвсем две години Народното събрание да не работи – да не се одобряват закони и да не се преглеждат управленията на разнообразни структури за ръководство на страната ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР