Единственият в Китай и втори по големина в света суверенен

...
Единственият в Китай и втори по големина в света суверенен
Коментари Харесай

Китайският суверенен фонд CIC проучва възможностите за инвестиране в България

Единственият в Китай и втори по величина в света върховен фонд - China Investment Corporation (CIC), изследва опциите за вложения в България. Това стана ясно на среща на основния секретар на министерството на стопанската система Владимир Туджаров с изпълнителния вицепрезидент на CIC Лиу Дзун, оповестяват от министерството. Лиу Дзун и ръководената от него делегация са на посещаване в България за запознаване с капиталовата и бизнес среда и евентуални планове.

CIC, със седалище в Пекин, е 100% благосъстоятелност на китайската страна. Създаден е от китайското държавно управление през 2007 година за ръководство на част от големия валутен запас на страната и осъществяване на вложения в непознати активи. Към сегашния миг активите на фонда са в размер на $900 милиарда Фондът има голям оборотен капитал, който му разрешава да осъществя огромни вложения в браншове, като инфраструктура, промишлено произвеждане и туризъм, като има осъществени вложения във Англия, Германия, Полша, Албания, Съединени американски щати.

Главния секретар на икономическото министерство е срещнал китайската делегация с капиталовата и бизнес среда у нас, като акцентира, че страната ни има основните фактори, нужни за развиването на сполучливи бизнес и капиталови планове: финансова и макроикономическа стабилност; удобен данъчен режим; стратегическото географско местонахождение, което ни нарежда като главен директен център, свързващ европейския пазар със страните от Средиземноморието, Близкия Изток и Азия. Туджаров също по този начин е уведомил китайците за насърчителните ограничения за вложения по Закона за поощряване на вложенията.

Владимир Туджаров срещнал гостите и с опциите за вложения в българските индустриални зони, за което може да бъде получена поддръжка от страна на „ Национална компания индустриални зони ” ЕАД, която е 100% държавно сдружение с едноличен притежател икономическото министерство. Компанията има построени зони в София, Видин, Русе, Свиленград, Бургас, където непознатите вложители могат да закупят терени с построена инфраструктура и бързо да започват произвеждане. Предложено бе да бъдат прегледани и опциите за финансово партньорство сред CIC и Българската банка за развиване в това число за финансиране на капиталови планове у нас.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР