Единственият слон и най-възрастното животно в Софийския зоопарк – индийската

...
Единственият слон и най-възрастното животно в Софийския зоопарк – индийската
Коментари Харесай

Тъжно: Почина Артайда - единственият слон в Софийския зоопарк

Единственият слон и най-възрастното животно в Софийския зоопарк – индийската слоница Артайда е умряла, оповестиха от зоологическата градина. Тя бе на преклонната за слоновете възраст от 58 години.

През последните 10 години за животното са полагани профилирани грижи, като изключително внимание се отделяло на зъбите ѝ и положението на краката ѝ. Търси се мини екскаватор за единствения слон в Софийския зоопарк (ВИДЕО)
38-килограмова здравословна торта за слона Артайда (СНИМКИ)
Слоницата Артайда чества рожден ден с 38-килограмова торта, съобщи кореспондент на БГНЕС. Обитателката на столичния зоопарк става на 57...
Прочети повече
Постепенно обаче Артайда изгубила вкус и почнала да се храни все по-малко. Станала по-трудна преносима и най-после умряла от напреднала възраст.

" Това е огромна загуба за Софийския зоопарк, тъй като Артайда бе емблематично и доста обичано животно. Тя е част от фамилията на зоопарка от 18 години, като преди този момент е била цирков слон, а по-късно е била настанена в зоопарка в Гелзенкирхен, където не могла да социализира с останалите слонове, след което е преместена в София ", показват от зоопарка.

Ръководството на Софийския зоопарк води договаряния с Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите за приемането на индийски слонове в близко бъдеще.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР