Единственият син на първата дама Десислава Радева от брака й

...
Единственият син на първата дама Десислава Радева от брака й
Коментари Харесай

Синът на Деси Радева стана бизнесмен

Единственият наследник на първата дама Десислава Радева от брака й с аления народен представител Георги Свиленски е към този момент предприемач, научи „ Ретро ”. В края на септември Страхил е записал първата си компания на територията на София. Това се е случило дни откакто отпразнувал своя 27-и рожден ден.

Наследникът на президентшата е основал сдружение с лимитирана отговорност „ Менопойнт ”, чийто офис се намира на столичния площад „ Славейков ”. Дейността на компанията е широкообхватна, само че съгласно данните в Търговския указател, тя се занимава основно с маркетинг, реклама, образуване на събития, интернационална комерсиална активност и други. Била е записала с най-малък капитал от 100 лв..
Още по-любопитна детайлност е обаче, че съучастник на Страхил в бизнеса му е една от най-близките приятелки на майка му Десислава. Става дума за Петя Ангелова, която дълго време движеше фондацията на първата дама „ Живата вода на България ”, която напоследък не развива никаква активност и е тотално замряла. Петя била от дълги години в маркетинг средите и двете с президентшата се познавали по професионална и колегиална линия.
Самата Радева също работеше като пиар преди вторият й брачен партньор Румен Радев да стане държавен глава. Хора от обкръжението на първата дама издават, че тя съдействала и близката й другарка Петя да бъде назначена като началник на маркетинга и рекламата на Музикалния спектакъл в София, защото там Деси се употребява с огромни връзки. Директорката на театъра Еделина Кънева също е извънредно близка с госпожа Радева.

Макар да няма директно присъединяване във компанията на сина си и неговата съдружничка, по всяка възможност президентшата няма да бъде безразлична към заниманията й, защото са директно свързани точно с нейните професионални пълномощия. Твърде евентуално е точно тя да е била основател на основаването на бизнеса, а концепцията да не е пристигнала от сина й, разясняват осведомени.

Припомняме, че Страхил се прибра от Америка у нас преди 2 години. В Съединени американски щати той взе бакалавърска степен по „ Бизнес администрация “ в университета „ Маунт Мърси “, щата Айова. След привършване на образованието си оттатък океана се върна в родината, само че не продължи към идната степен на образование – магистратурата, въпреки да имаше упоритости да го направи, освен това в някой от влиятелните европейски университети. Със завръщането си у нас синът на първата дама приключи дефинитивно и спортната си кариера. От възпитаник той беше волейболна вяра. Играл е за „ Левски “, до момента в който е бил в Испанската гимназия, а по-късно и за университетския отбор в Америка. В свое изявление пред щатски вестник той показа преди години, че желал да продължи с волейбола в Европа, откакто се дипломира, само че очевидно проектите му в спортна посока са се провалили.

Почти незабавно откакто се завърна на родна земя, Страхил беше назначен като специалист в огромна интернационална компания. Компанията се занимава с действия в областта на консултантските услуги, а Страхил работеше в българския й клон, чиято централа е в центъра на София. Няма и година по-късно обаче той е към този момент горделив млад предприемач. Странно съвпадане е, че с изключение на доведения наследник на президента, и биологичният му правоприемник Георги Радев нагази в бизнес средите единствено половин година преди Страхил.

От май 2023 година Георги също е притежател на частна компания, разрастваща активност в столицата и занимаваща се с търговия. 20-годишният президентски правоприемник няма съдружници и върти бизнеса си независимо. Двамата с доведения му брат Страхил не са близки. Самият Румен Радев обаче не ги делял и имал страхотни връзки и със Свиленски-младши. В единственото си изявление преди време наследникът на Деси Радева не спести похвали по адрес на своя пастрок. „ Имаме другарски връзки с него. Винаги е до мен. Той има повече от другарска роля в живота ми, само че по този начин ми харесва, тъй като с него е елементарно да се приказва и постоянно мога да му желая съвет “, споделя Страхил.



Страхил приключи висшето си обучение в Америка



Страхил с татко си Георги Свиленски
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР