Единственият сериозен напредък в детското здравеопазване през 2023 г. е

...
Единственият сериозен напредък в детското здравеопазване през 2023 г. е
Коментари Харесай

“Мама и аз”: Денков, министри, депутати и кметове да дарят по една заплата

Единственият сериозен прогрес в детското опазване на здравето през 2023 година е откриването на 1 юни на новопостроената високотехнологична клиника за майчино и детско здраве. Болницата е претъпкана. Много хора приказват, единствено ние демонстрираме на дело и лекуваме най-тежките случаи.

Проектирана, издигната и развита с най-напреднала здравна експертиза – без една стотинка държавна инвестиция и без никаква поддръжка от дарителски акции – „ явлението “ в този момент разпростира фронта против детската смъртност и инвалидизацията на деца и юноши в България. Със или без митинги или с дарителски акции, начинания, мрежи, сдружения или публични препоръки нищо друго действително не се случва. Даже топла вода и ток няма в някои обособения.

Ежедневно голям брой родители събират средства посредством телевизионни излъчвания, обществени мрежи и фондации за лекуване на децата си в чужбина. Някои съумяват да посрещнат високите разноски, множеството в никакъв случай. А за какво ние в България да не развием лична мрежа за педиатрична помощ и грижа с водеща международна експертиза и да я създадем налична за всички? Национална детска болница н я м а. Няма и да има скоро, тъй като откакто планът за „ Мама и Аз “ в София преди 20 месеца сплоти лекари и пациентски организации, страната стигна до избирането на терен. Интересите на политиците и родителите към момента се разминават. Затова ние взехме развиването в свои ръце. Чуждият опит е пътеводен дори за нашия непретенциозен мащаб – един по-близък и едни неосъществим образец:
• Над 40 млн. евро са набрани от дарения (350 хиляди физически лица и над 8 хиляди компании) в Румъния за профилирана онкологична детска болница със 187 кревати. Проектът е осъществен в границите на четири години и лечебното заведение към този момент работи.
• Над 850 млн. швейцарски франка са събрани от частната фондация „ Елеонор “ в Цюрих за детска болница с 230 кревати, която ще отвори в края на 2024 година Болницата не е нито държавна, нито принадлежи на кантоналната университетска болница: „ Въпреки това ние сме университетска детска болница, тъй като работим в интерес на обществото, образоваме и развиваме научни проучвания “, споделя шефът.

Затова е време е да се премине към непосредствено дарителство, с цел да издигнем нашата национална експертиза на международно равнище и покрием териториално страната.

Приемаме само поименни дарения, транспарантно, единствено по банков и електронен път на преводите - с цялостен доклад към донорите.

ЗАЩО ДИРЕКТНИ ДАРЕНИЯ В


Пациентите дават отговор:
Защото развиваме „ [е]кспертиза и пример за ръководство – национална горделивост! “
Защото чуваме всеки ден стотици „ [o]громно БЛАГОДАРЯ за грижите, които полагате! Стрaхотни сте! “
Защото сме „ [е]кип от висококвалифицирани експерти, отдадени на специалността си и на грижата за дребните пациенти “
Защото разполагаме и развиваме „ чудесна материална база… Всичко свети от непорочност, леглата в стаите са доста комфортни, както за децата, по този начин и за възрастните придружители. “
Защото влагаме в и поддържаме „ Модерна инсталация като в американска или френска болница [...] и със профилирана кола за спешна помощ за превозване на деца в сериозно положение ”
Защото е „ без значение в кой час на денонощието… Не знам от къде да стартира!.. от самостоятелния метод и отношение към всяко дете, от това, че с изключение на да лекува, личният състав ти вдъхва доверие и спокойствие…или чувала бях единствено страхотни неща за болничното заведение, само че към този момент се убедих, че в действителност е страхотна! ”
Защото „ [д]оживяхме тази берекет, това знамение на чудесата да го има в Плевен, а би трябвало да се популяризира във всички градове – ще стартираме да се оправяме с демографската рецесия...така ще оживее и пребъде българския народ “
Защото имаме хиляди прочувствени позитивни мнения от минали пациенти и тъй като: „ Да не приказвам, че идваха по няколко пъти денем да видят по какъв начин сме, да прегледат детето. Задала съм несъмнено над 100 въпроса, на всеки един ми беше отговорено, не с половин дума, не да ми се изяснява, че доста запитвам, „ тъй като съм майка за първи път “, а просто тъй като имаха предпочитание и работят с кеф и обич тази по този начин сложна специалност! ”


Приемаме само поименни дарения, транспарантно, единствено по банков и електронен път на преводите - с цялостен доклад към донорите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР