Единственият разумен изход от създалата се криза е предсрочният вот.

...
Единственият разумен изход от създалата се криза е предсрочният вот.
Коментари Харесай

Цветанов: По-добре предсрочни избори, отколкото агония до пролетта

" Единственият рационален излаз от създалата се рецесия е предварителният избор. Той е по-добрият вид, в сравнение с идната мъка на държавното управление до пролетта ", разяснява някогашният втори в ГЕРБ и сегашен ръководител на Евро-Атлантическия център за сигурност (ЕАЦС) Цветан Цветанов в петък пред БГНЕС. В момента той стяга своя партия, чието основаване е планувано за края на септември.

По думите му държавното управление на премиера Бойко Борисов носи виновност за актуалната рецесия, за неотстъпчивостта и неналичието на институционална комуникативност през последните месеци.

" ГЕРБ губи както от разновидността за предварителни избори, по този начин и от този за постоянен избор през пролетта. Управляващите нямат печеливш ход. Те не са откровени с желанията си да се оправят с икономическата рецесия ", добави Цветанов, който бе неизменим сателит на Борисов близо две десетилетия и главен мотор на партийното строителство в ГЕРБ от основаването на партията през 2006 година След като през 2019 година бе заставен да се раздели с управителните постове в Народно събрание и в ГЕРБ поради абсурда " Апартаментгейт ", през юни т.г. той публично скъса с ГЕРБ.

Цветанов предвижда, че митингите с претенции за оставка на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев надали ще затихнат и през късната есен ще има още по-силни протестни талази, съвпадащи и с нова вълна на ковид у нас. " Тогава моралната некомпетентност на ръководещите ще наподобява непоносима. Тезата за тежката зима, която се стартира занапред, още веднъж ще се написа на сметката на ръководещите ", уточни Цветанов.

Според него хората тотално са изгубили доверие в метода, по който държавното управление се оправя с рецесията с Covid-19: " Всъщност отношението на българите към ковид е основно резултат от политическото съмнение към ръководещите. В сходна обстановка предварителният избор наподобява по-разумен излаз, в сравнение с идната мъка на кабинета до пролетта ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР