“Единственият полезен ход за България беше “Има такъв народ да

...
“Единственият полезен ход за България беше “Има такъв народ да
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Спекулациите на вътрешната опозиция за договорки с ДПС и ГЕРБ се оказаха неверни

 “Единственият потребен ход за България беше “Има подобен народ " да основат държавно управление, тъй като те имаха тази опция. Хората им се довериха като втора политическа мощ в Народното събрание и първа политическа мощ, която въплъщаваше смяната. Осъзнавайки обстоятелството, че загубихме тези избори, без каквито и да било искания предложихме нашата поддръжка да потърсим дружно стъпки, които да доведат до действителната смяна в България. Очевидно такива планове “Има подобен народ " нямаше. "

Това съобщи по Дарик радио заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.

Той акцентира, че най-разумното, което Българска социалистическа партия е можела да направи в тази обстановка, е да върне мандата, изключително поради метода, по който действа настоящия парламент и на фона на това, че няма просвета за разговор в тази обстановка.

“Имаше оферти да не върнем незабавно мандата, само че това размотаване и бавене във времето и потреблението му за чисто партийна агитация не е добре за България. Колкото по-бързо приключим живота на този парламент, колкото по-бързо се назначи държавното управление на Румен Радев и си отиде дефинитивно държавното управление на Борисов, ще е толкоз по-добре за България. ", уточни Вигенин.

Заместник-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия акцентира, че с отхвърли на “Има подобен народ " да сформира държавно управление е пропиляна една опция за страната: “БСП от години води борби със системата, която сътвори ГЕРБ, натрупахме доста опит и можехме като една подкрепяща мощ да бъдем потребни на нашите сътрудници от новите партии в Народното събрание. "

Кристиан Вигенин изрази вяра, че българските жители към днешна дата към този момент осъзнават коя е кардиналната, поредна групировка и коя е партията, която действително е въплъщение на смяната, може да го направи и която има проект за това.

“Имаше хора, които твърдяха, че е имало подмолни сделки сред Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи и по какъв начин ние ще предложим държавно управление, което да бъде подкрепено от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Такъв въпрос изобщо не е стоял на дневен ред. Сега те би трябвало да се извинят на управлението на Българска социалистическа партия. Част от тях се въплъщават като някаква съпротива в Българска социалистическа партия и работейки в тази посока правеха услуга на ръководещите като подценяваха позициите на Българска социалистическа партия, поставяйки под подозрение принципността и последователността на левицата. Виждате, че към днешна дата всички тези спекулации се оказаха безпочвени. ", съобщи Кристиан Вигенин.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР