Единственият оцелял участник от групата нападатели от Ислямска държава (ИД),

...
Единственият оцелял участник от групата нападатели от Ислямска държава (ИД),
Коментари Харесай

Обвиняемият за атаките в Париж продължава да твърди, че не е убиец

Единственият оживял участник от групата нападатели от " Ислямска страна " (ИД), които направиха терористични офанзиви в Париж през 2015 година, помоли за благосклонност по време на последното си явяване в съда през днешния ден, призна, че е " направил неточности ", само че разгласи: " Не съм палач ", съобщи АП, заяви Българска телеграфна агенция.

Салах Абдеслам е един от главните обвинени за осъществяването на най-тежките офанзиви в спокойно време във Франция на 13 ноември 2015 година, в които починаха 130 души. Срещу него и още 19 други мъже се води дело, като за тях се подозира, че са изиграли сериозна роля в осъществяването на проведените от " Ислямска страна " офанзиви в парижка музикална зала, кафенета и на националния стадион.

В своите заключителни пледоарии този месец френски прокурори желаеха доживотна присъда без опция за предварително освобождение за Абдеслам. Те повдигнаха против него голям брой обвинявания в ликвидиране, съучастничество в ликвидиране, присъединяване в терористична организация и присъединяване в скрит план за ликвидиране.



Очаква се присъдата по историческото дело да бъде оповестена в сряда.

Абдеслам през днешния ден се извини на околните на жертвите и сподели, че разкаянието и тъгата му за убитите 130 души и ранените повече 400 души са сърдечни и откровени. " Кой може да сервира неискрени извинения за толкоз доста премеждия ", сподели той. Абдеслам призна, че е направил неточности, само че разгласи: " Не съм палач ".

От началото на делото предишния септември Абдеслам на няколко пъти се държа смело, само че през по-голямата част от процеса отхвърляше да дава отговор на въпроси и мълчеше. През април той проговори и в продължение на няколко дни даде подробни показания, които на моменти противоречаха на предходни негови изказвания, в това число за верността му към ИД.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР