Единственият оцелял терорист от атентатите в Париж през ноември 2015

...
Единственият оцелял терорист от атентатите в Париж през ноември 2015
Коментари Харесай

Абдеслам проговорил, но не за атентата в Париж и Брюксел

Единственият оживял терорист от атентатите в Париж през ноември 2015 година Салах Абдеслам през днешния ден е дал за първи път показания пред френските управляващи, оповестяват белгийски медии.
Той е поискал да приказва, само че не с цел да изясни какво и за какво е направил, а с цел да оневини своя съизвършител Али Улкади. Абдеслам е настоял, че Улкади само го е откарал в нощта след атентатите от Париж в Брюксел.

Даването на тези първи показания е обвързвано със положението на майката на Улкади, която е на смъртно легло. Самият Улкади също е лишен от независимост, прецизира БТВ. Преди месец в Белгия стартира първото дело против Абдеслам – за присъединяване в престрелка с полицията в Брюксел дни преди да бъде арестуван през март 2016 година. Абдеслам отхвърли даже да удостовери самоличността си пред съда и пожела повече да не участва на съвещанията.

Във Франция, където е въдворен в затвор край Париж, терористът чака второ дело – за атентатите във френската столица. Салах Абдеслам е френски жител, роден и отраснал в Брюксел. Брат му Брахим се взриви в бар в Париж. Ролята на Салах Абдеслам в атентатите не е ясно открита, само че съгласно следствието той е оживял, не тъй като не е желал да почине, а тъй като взривното му устройство не е проработило.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР