Единственият обвиняем за пране на пари, предназначени за Лот 5

...
Единственият обвиняем за пране на пари, предназначени за Лот 5
Коментари Харесай

Обвиняемият по аферата „Хемус“ каза пред съда на кого е давал отклонените 53 млн. лв.

Единственият обвинен за пране на пари, предопределени за Лот 5 на автомагистрала " Хемус " -  Борислав Колев , описа пред Софийския апелативен съд на кого е давал отклонените общо 53 милиона, съобщи БНР.

Колев е с втората по тежест мярка за неотклонение от този март.  Преди това беше под стража.

От началото на следствието няколко правосъдни състава му отхвърлят по-леки ограничения за неотклонение с претекст, че по делото има задоволително данни за присъединяване му в скица за източването на милиони от Хемус, като категорично акцентират, че данните сочат, че не е работил самичък. 

Така беше и през днешния ден - съгласно апелативните съдии Колев е взел участие ефективно - от връзката с компании и счетоводство  до тегленето на пари.

В опит да ги омилостиви той проговори за схемата. Като нейн уредник уточни мъж на име Георги Георгиев. Той го придружавал при тегленето на парите, които от време на време били и шестцифрена сума, от столична банка. След това милионите били излъчени на трети човек, чието име Колев не назова в правосъдната зала, само че изясни, че го е споделил на проверяващите.

" Ако Борислав Колев не беше съдействал на следствието, то нямаше да има толкоз събрани материали. Половината от досиетата с доказателства са събрани точно с негова помощ ", разяснява юристът му Христо Ботев, а в последната си дума клиентът му сподели:

" Ако моето място е тук, сигурно има и други хора, които да застанат до мен. Аз спомагам - други лъжат и манипулират. Като че ли гледаме разнообразни мачове с прокуратурата ".

Борислав Колев изиска по-лека мярка за неотклонение, с цел да може да работи.

Апелативните магистрати обаче потвърдиха " домашния му арест ", тъй като тежестта на осъщественото от него закононарушение го прави персона с висока социална заплаха.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР