Единственият обвиняем за пране на пари от автомагистрала Хемус -

...
Единственият обвиняем за пране на пари от автомагистрала Хемус -
Коментари Харесай

Обвиняемият за АМ Хемус призна пред съда на кого е давал отклонените 53 милиона лева

Единственият обвинен за пране на пари от автомагистрала " Хемус " - Борислав Колев, разкри пред Софийския апелативен съд на кого е дал отклонените общо 53 милиона лв., оповестява БНР.

Той дефинира за уредник на схемата мъж на име Георги Георгиев, който го придружавал при тегленето на парите от столична банка. След това милионите били излъчени на трети човек, чието име Колев не назова в правосъдната зала, само че изясни, че го е споделил на проверяващите.

Обвиняемият изиска по-лека мярка за неотклонение от актуалната, която му е наложена - " домакински арест ", с мотив, че оказва помощ на следствието. Желанието му не бе почетено, защото апелативните магистрати решиха, че тежестта на осъщественото от него закононарушение го прави персона с висока социална заплаха.

Това не е първият път, в който Колев желае превръщане на мярката в парична гаранция, откакто на 16 април още веднъж не срещна триумф в тези свои опити., че е събрал нови доказателства за съществуването на " добре проведена и планувана скица " за пране на пари от автомагистрала " Хемус ", в която са взели присъединяване и хора на високи държавни позиции, и изрази разбиране, че " въпреки и с понижен интензитет, заплахата от осъществяване на наново закононарушение " от страна на Колев е действителна.

През декември някогашният арбитър по футзал бе упрекнат за пране на 53 милиона лв., които са били отпуснати за строителството на автомагистралата. Впоследствие и с основния прокурор Иван Гешев. Пред тях той показа имена на участници в схемата, които не са обществено известни.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР