Единственият обвиняем за аферата Хемус Борислав Колев е разказал пред

...
Единственият обвиняем за аферата Хемус Борислав Колев е разказал пред
Коментари Харесай

Обвиняемият за Хемус казал на разследващите на кого е дал парите

Единственият обвинен за аферата " Хемус " Борислав Колев е разказал пред проверяващите по какъв начин е работила схемата за източване и на кого е давал парите, заяви БНР.

В момента Колев е под домакински арест, защото против него има обвиняване за пране на пари. Разследващите настояват, че посредством скица от кухи компании са източени над 53 млн. лева, отпуснати за строителството на автомагистралата. Във вторник Колев изиска по-лека мярка, само че съдър му отхвърли. Според магистратите има задоволително данни, че той е взел участие в аферата.

Пред съда Колев описа, че уредник на схемата бил мъж на име Георги Георгиев. Той ходил с него, когато теглели парите кеш на банкова каса. Понякога сумите били и шестцифрени. След това те се предавали на трети човек. Колев не загатна името му, само че съобщи, че го е споделил на проверяващите.

" Ако Борислав Колев не беше съдействал на следствието, то нямаше да има толкоз събрани материали. Половината от досиетата с доказателства са събрани точно с негова помощ ", разяснява юристът му Христо Ботев.

Колев пък съобщи, че в случай че неговото място е пред съда, има и други, които трябвало да застанат до него.

" Аз спомагам - други лъжат и манипулират. Като че ли гледаме разнообразни мачове с прокуратурата ", съобщи той.

Според Министерство на вътрешните работи въпросните пари са били предплатено отпуснати по времето на ГЕРБ на няколко строителни компании. След това били трансферирани на кухи сдружения, регистрирани на кошари и малоимотни, а след това изтеглени в брой и изнесени в чували и сакове. Вътрешният министър Бойко Рашков в партията на Бойко Борисов,.

Това следствие докара до сериозен конфликт сред Министерство на вътрешните работи и прокураутурата. Държавното обвиняване съобщи, върху прокурори, с цел да издейства на Колев по-добри условия и образува дело против него. От полицията пък споделят, че никой прокурор не е желал да чуе показанията на Колев и са правени опити делото да бъде смачкано. Въпреки всички съмнения, че той не би могъл да работи самичък, все още други обвинени няма. Още по-странна е неналичието на други упрекнати на фона на констатацията на съда, че в тази спекулация са.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР