Единственият общински родилен дом в Пловдив е изправен пред заплахата

...
Единственият общински родилен дом в Пловдив е изправен пред заплахата
Коментари Харесай

Общинският родилен дом в Пловдив е застрашен от закриване

Единственият общински родилен дом в Пловдив е изправен пред опасността да бъде закрит, в случай че не се откри финансиране. Най-важните пространства, каквито са двете операционни, родилна и предродилна зала, са в окаяно положение, сигнализират от болничното заведение.

Според доктор Михаил Фадул, завеждащ гинекологичното поделение, се работи със остаряла инсталация в операционната, по тази причина има потребност от ремонт.

" Още от Съюз на съветските социалистически републики е апаратурата. В родилната зала е нужно легло, както и ремонт на двете операционни зали. Правени са единствено козметични поправки за 40 години. Ражданията варират сред 300-350 на година и към 900 души минават на обзор ", описват от болничното заведение.

Управителят Мария Горева показа, че главните пространства са в амортизирано положение.

" Трябва да се слагат нови антибактериални мазилки и под, както и окачени тавани с операционни двураменни лампи. Лапароскоп нямаме. По планирани изследвания ремонтът ще коства към 350 000 лв. без Данък добавена стойност. Около 820 000 лв. ще коства апаратурата. Нямаме опция да поемем подобен главен ремонт и инсталация ", описа Горева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР