Единственият начин Република Македония да се върне към нормалността е,

...
Единственият начин Република Македония да се върне към нормалността е,
Коментари Харесай

Иванов: Членството в НАТО е шанс Македония да се върне към нормалността


Единственият метод Република Македония да се върне към нормалността е, в случай че час по-скоро влезе в НАТО и получи дата за започване на договаряния за присъединение към Европейския съюз. Това съобщи македонският президент Георге Иванов по време на годишното си послание в Народното събрание.

„ Очакваме Европейски Съюз да удостовери своята политика на отворени порти. Република Македония справедливо чака на идната среща на върха да получи рекомендация и да стартира договаряния за пълноправно участие “, сподели президентът

Успоредно с евроинтеграцията Македония демонстрира, че е стратегически сътрудник на НАТО, на който може да се има доверие и да се разчита, уточни още Георге Иванов.

„ През идващата 2018 година се навършват две годишнини свързани с НАТО: 25 години от едностранното решение на македонския парламент за участие в алианса /23 декември 1993 г./ и 10 години от попарването на нашите очаквания на срещата на върха в Букурещ /2008 г./. През идната година НАТО може да поправи неправдата от Букурещ. Това е исторически късмет да приключим това, което започнахме преди 25 години “, съобщи македонският президент.

Според него огромното болшинство от македонските жители поддържат тези две стратегически цели. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР