Единственият начин, по който нашите органи започват да работят спрямо

...
Единственият начин, по който нашите органи започват да работят спрямо
Коментари Харесай

Андрей Новаков: За един европейски камион трябва да има бърза писта и отделно гише

Единственият метод, по който нашите органи стартират да работят по отношение на европейските стандарти, е под угрозата от наказания. Това съобщи в изявление за БНР евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

„ Един европейски камион – би трябвало да има обособена линия за него, настрана гише, бърза писта “, уточни Новаков. Той е създател на законодателна смяна, заложена в Регламента за интернационалните транспортни коридори, чието гласоподаване следва. Тя планува инспекцията на един камион да трае най-много 1 минута, с цел да се преодолеят „ тапите “ по границите сред страни от Европейски Съюз, какъвто е казусът с българо-румънските гранични пунктове.

Предложението е импортирано и в Комисията по петиции, като съответната петиция е подкрепена с 44 000 подписа, посочи евродепутатът. След внасянето на петицията и разглеждането ѝ ще бъдат изпратени представители да извършат инспекция на граничните ни пунктове с Румъния.

„ В момента, в който отиде Европейска комисия там и остане 3-4 дни да ревизира, ще се види, че опашки няма да има. Докато има инспекция. Това значи, че може да се случи “, изрази убеденост Новаков.

Според него „ тази обстановка няма да бъде решена нито от българското, нито от румънското държавно управление “, а решението е едно и „ би трябвало да пристигна от Брюксел “.

Има редица институции, които нямат място на границата, счита евродепутатът. По думите му инспекции от КАТ, ДАИ, Национална агенция за приходите, ТОЛ полицията може да се правят и вътре в страната, с цел да не се затормозява трафикът на граничните пунктове.

Новаков предлага още да има зелен кулоар за планове, касаещи интернационалните транспортни трасета и тези планове да минат безусловно „ на ръчно ръководство “, тъй че Европейска комисия да оказва напън за реализирането им.

Той разясни, че става дума за пътища, жп линии и вътрешни водни пътища и се аргументира, че до момента в който междинното закъснение на такива планове в Европа е 11 години, то при нас е тройно.

Относно изтеклия отчет за вътрешна приложимост сред Министерството на финансите и Министерския съвет и заплахата от превишен недостиг до края на годината Андрей Новаков разяснява:

„ Задължително е да се вземат ограничения, които да внесат непоклатимост. Не можем да приказваме за еврозона при подобен недостиг. Това ще повлече отрицателни последици и във връзка с европейските фондове, на европейските стратегии, които се съфинансират от българските общини. “

„ Да обложиш тези, които са заявили облагата си, които са я изработили, значи, че им казваш – заповядайте в сивия бранш “, безапелационен е евродепутатът във връзка с предлагането за еднократно облагане на свръхпечалбите, с цел да има повече средства в бюджета.

По думите му по този начин сполучливите бизнеси „ ще платят за небалансирания бюджет, който през последните 2 години беше насърчаван “.

По тематиката с митингите във Франция евродепутатът означи:

„ Начинът, по който се ръководи страната, очевидно не се приема от хората, които живеят там и които гласоподават. Постоянните митинги, жълтите жилетки, в този момент виждаме същото. Френското държавно управление се е възползвало от малка врата да прокара промяната (пенсионната – бел. ред.), без да се постанова да гласоподават в Народното събрание, което вбеси още повече хората. Президентът Макрон би трябвало да поеме политическата отговорност за протичащото се и да успокои хората. “
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР