Единственият начин (коронавируса - бел.ред) е ваксинацията“. Това заяви пред

...
Единственият начин (коронавируса - бел.ред) е ваксинацията“. Това заяви пред
Коментари Харесай

Ангел Кунчев призна, че досега е неглижиран проблема с недостиг на медици

„ Единственият метод (коронавируса - бел.ред) е имунизацията “. Това съобщи пред Нова тeлевизия доцент доктор Ангел Кунчев.
До момента у нас са имунизирани 4 608 души, като 714 са записаните през вчерашния ден.
 Обещание: Тройни заплати и жилища за медици в районите с дефицит Обещание: Тройни заплати и жилища за медици в районите с дефицит
Един милион лв. са обезпечени за ремонт на някогашния училищен институт в Пазарджик, в който след реновирането от следващата година ще стартира изне...
„ След това ще идват ваксини на седмична основа, което ще улесни доста логистиката “, сподели той.
На въпрос дали сме се сетили за дефицита на медици едвам с изискванията на пандемия, той с известна принуда удостовери.
", направи забавен паралел той.
Доц. Кунчев чака, че до края на януари ще има подготвеност и за доставка на имунизациите на „ Модерна “, само че за момента не е ясно какво количество от нея ще постъпят в страната.
Количествата на доставени ваксини ще набъбнат след първото тримесечие, след него ще бъдат доставени до 200 хиляди месечно от „ Pfizer “.
 Ще помогне ли имунизацията при разновидностите на ковид? Ще помогне ли имунизацията при разновидностите на ковид?
Откритият наскоро във Англия мутирал ковид се популяризира по-бързо от своя предходник. Досега е доказано, че с...
уточни доцент Кунчев.
Общо ще бъдат доставени над 13 милиона дози, които ще стигнат за цялото население. През лятото, най-вероятно, ще имаме набор от всички типове ваксини, в случай че останалите компании производителки получат съответните позволения, предвижда доцент Кунчев.
В момента литимитиращия фактор са хората, а не парите и политическия фактор.
Доц. Кунчев уточни, че през тази година доста са се подобрили изискванията за работа на медиците, имаше 30% нарастване на заплатите, уточни той, само че без да посочи дали става въпрос за всички медици.
Задържането на кривата в непрекъснато спадащи числа на броя на инфектираните може да бъде съображение за разхлабване на ограничаващите ограничения, само че предстоят по-подробни трендове.
 33% от медиците на първа линия са съгласни на ваксина против COVID-19 33% от медиците на първа линия са съгласни на ваксина против COVID-19
33% от лекари, медицински сестри, фармацевти и стоматолози са съгласни да се имунизират против COVID-19. Това заяви пред публицисти началник...
" Ако спаднем на 200 на 100 000, това ще даде съображение за рухване на някои ограничавания, само че не на всички, като отваряне на учебните заведения ", предизвести доцент Кунчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР