Единственият футболен рефер от Варненската съдийска колегия, който свири мачове

...
Единственият футболен рефер от Варненската съдийска колегия, който свири мачове
Коментари Харесай

Футболните съдии от Варна поддържат форма с онлайн срещи

Единственият футболен рефер от Варненската съдийска гилдия, който свири мачове в елита – Драгомир Драганов, разкри по какъв начин той и сътрудниците му от града поддържат форма онлайн в изискванията на изключително състояние поради Ковид-19.

Ето какво съобщи за „ Петел ” Драганов:

„ Всичко стартира с оповестяването на изключителното състояние. Съдийския живот, може да се каже, че е много по-активен от живота на футболистите, макар че много хора го подценяват и си мислят, че ние вървим единствено на футболната среща.

Ние работим. Аз работя до 17 часа, нормално три пъти в седмицата имаме тренировки след работно време. Един път в седмицата методична конференция и през уикенда мачове, някои път даже 2-3 за два дни на всякакво равнище.

Лично аз бях пуснат и в насилствена отпуска за една седмица и всичкия този живот на скорост в един миг спря. Както всички хора, по този начин и ние като експерти в своята област, трябваше да се нагодим към съществуващата конюнктура и да поддържаме своя състезателен дух и психическо здраве, което е доста значимо за един арбитър. В диалози с сътрудници имаше разнообразни оферти, по какъв начин да запазим груповия съдийски дух във Варна.

От тази година аз съм регионален инструктор по отношение на методиката и образованието на съдиите за Варна. След диалог с Радан Мирянов, основен методист на България, Анелия Синабова, методист на Североизточна България, Борис Борисов, ръководител на Съдийската комисия на гр. Варна, член на Националната съдийска комисия, и Кольо Данев, член на Съдийската комисия гр.Варна, взех решение да организираме онлайн срещи и да дискутираме видеоклипове, с цел да поддържаме и усъвършенстваме теоретичната си подготовка.

В лицето на интернационалния помощник Диян Вълков имаме арбитър, който се е докоснал до съдийството на най-високо равнище и постоянно е наслаждение да почерпим от неговия опит на интернационалната сцена. В полемиките постоянно дава мнение и споделя обстановки, случили се на него или бригадата, в която взе участие, както и анализите, които са му създали съдийските наблюдаващи в Европа.

Вече 5 седмици организираме такива срещи. Първия път пробвахме през Viber, като бях качил видеоклиповете в Гугъл Drive и единствено ги обсъждахме. Но разновидността не беше доста сполучлив. Като интернационален арбитър имах видеовръзка с Марк Бата, член на Съдийската комисия на УЕФА. Използвахме платформата за видеоразговори. Оказа се, че в работата си Красен Георгиев и Димо Вълчев употребяват същата стратегия за видеовръзка с сътрудниците си. С тяхна помощ всички съдии от Варна я инсталираха и работим през нея. Получават се доста положителни полемики. Първите срещи бяха с видеоклипове от RIDE COURSE на UEFA, получиени от Радан Мирянов, а последната среща бе по отношение на видеоклипове, свързани с ВАР, протокола за интервенция и подготовката ни като съдии в мачове с ВАР.

В изискванията на пандемията, считам че с тези срещи, като се изключи че подобряваме теоретичната си подготовка, резервираме и груповия дух, който е доста значим за съдиите. ” /petel.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР