Единственият документален филм в конкурсната програма на кинофестивала във Венеция

...
Единственият документален филм в конкурсната програма на кинофестивала във Венеция
Коментари Харесай

Документален филм грабна „Златния лъв“ във Венеция

Единственият документален филм в конкурсната стратегия на кинофестивала във Венеция завоюва огромна премия “Златен лъв ”. 

Лентата " Цялата хубост и кръвопролитието " на американската проверяваща журналистка Лора Пойтръс наблюдава живота на фотографката Нан Голдин, известна със фотосите си на подземния живот на Ню Йорк. 

 
Невероятно е, нали? Невероятно е. И е, необикновено е, тъй като това е праволинеен филм. Политически. Дълбок. Разказва за фотографка, която е безстрашна. Толкова съм горда. Горда съм поради доверието да опиша тази история, тя да стигне дотук и да бъде наградена.
Лора Пойтръс, режисьор 

Това е едвам вторият път в 79-годишната история на фестивала, в който огромната премия отива при документален филм.

Сребърен Лъв за най-хубав режисьор завоюва Лука Гуаданино за кино лентата “Кости и всичко ”. 

 
Обичам киното. Според мен, това е форма на изкуство, която идва от режисьорите. Затова достойнството за мен е голяма. 
Лука Гуаданино, режисьор

Специалната премия на журито, управлявано от Джулиан Мур, беше присъдена на кино лентата на иранеца Джафар Панахи " Мечките не съществуват ”. Режисьорът трябваше да разчита на сътрудници от екипа да вземат статуетката, тъй като той е в пандиза. Излежава 6-годишна присъда от 2010 година поради поддръжката си за протестното придвижване против преизбирането на тогавашния ирански президент.

 
Мисля, че единственото значимо за него е да прави филми. Това е. Джафар Панахи обича киното. И даже в тази обстановка, все пак, той просто желае да прави филми. 
Мина Кавани, актриса

Голямата премия на журито отиде при Алис Диоп за “Свети Омер ”. Кейт Бланшет и Колин Фарел бяха отличени за най-хубави актриса артист.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР