„Единственият човек, с когото ще прекараш целия си живот, си

...
„Единственият човек, с когото ще прекараш целия си живот, си
Коментари Харесай

Ето 5 неща, които показват, че не уважавате себе си

„ Единственият човек, с който ще прекараш целия си живот, си самият ти “.
Мъдра мисъл, която ни припомня, че на първо време би трябвало да обичаме себе си, да се грижим задоволително добре за личността си. Има редица признаци, разкриващи дали един човек се почита или не, като по какъв начин се грижи за здравето си, зъбите си, дали слага граници на персоналното си пространство. Кои са другите знаци, че почитате или не себе си?

Консумирате питиета и ястия в чаши и чинии, които не са здрави
Човек, който се почита, ще изхвърли даже обичаната си чаша или паница, в случай че види, че има пукнатини, олющени картинки, изчезнали части. Но има хора, за които това си е напълно наред, даже и чашата да е леко счупена или чинията да е захабена към този момент. Такива персони на подсъзнателно равнище считат, че не заслужават най-хубавите неща в живота. Когато се задоволяваме с по-малко, ние не получаваме нещата, които в действителност заслужаваме.

Храната, която ядете
Всеки има своите хранителни привички., Има хора, които ядат всичко, купуват нещо, единствено тъй като е на промоция, без да се замислят за неговото качество и по какъв начин би се отразило на здравето им. Такива хора не ги е грижа за тях. От друга страна, тези, които ценят здравето си, ще се опитат да балансират менюто си по този начин, че да получават повече здравословни храни.
Не на последно място има значение по какъв начин се храните. Дали си създавате приятна конюнктура, подреждате масата красиво или се яде небрежно, на пуснат тв приемник, до момента в който говорите по телефона. Това още веднъж е липса на почитание към себе си, незнаене на това по какъв начин да си доставите повече благополучие с някои дребни, само че значими елементи.

Купуване на евтини облекла с ниско качество
Има хора, които обичат да се ровят в евтините магазини за облекла, да купуват на кг облекла и изключително в месеците за ликвидация. Купуват, тъй като им се коства преференциално, без да се замислят, че може би инвестицията им не е чак толкоз добра. Човек, който почита себе си, има друго държание на извършване на покупки на облекло. Обичащите себе си хора, постоянно доста деликатно обмислят външния си тип и се пробват да купуват висококачествени облекла или такива, които наподобяват такива, само че са на преференциална цена.

Носене на остарели облекла в неприятно положение
Помислете дали имате нещо в дрешника си, което има някоя и друга дупка, материята е станала на топчета, а може би зимното пухено яке ви е толкоз остаряло, че пухът му е изгубил размера си и към този момент не ви топли както преди. Носите ги, тъй като към момента стават за носене, трябват ви за работа, няма кой да ви види и т. н.
Според западни психолози, облеклата, които наподобяват зле, оказват отрицателно въздействие върху самочувствието ни. Носейки хубави чисти и здрави облекла, човек единствено ускорява самочувствието си. И няма значение дали това са облекла за дома или за работа, нито пък какъв брой костват, тъй като себе уважението не всеки път е обвързвано с пари.

Купувате евтини обувки или носите такива в неприятно положение
Не тъй като нямате опция, а тъй като виждате оферта в магазина за обувки и радостно си казвате, че през днешния ден ще спестите избрана сума. Но в този миг надали се замисляте, че тези обувки може да се окажат единствено за един или даже половин сезон и да се разпаднат бързо, да не са ви комфортни, да провокират потене и неприятна миризма на краката, да пропущат в зимните месеци.
Има хора, които въобще не обръщат внимание и на това по какъв начин наподобяват обувките им, само че си ги носят, тъй като са им комфортни, здрави са, само че няма значение че са олющени, с изтъркани токове. Лошото отношение към обувките и неподдържането им в добър тип, също е индикатор, че човек не почита себе си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР