Единственият човек, който може да поеме ангажимент от името на

...
Единственият човек, който може да поеме ангажимент от името на
Коментари Харесай

Радан Кънев: От името на ИТН само Слави Трифонов може да поеме ангажимент за държавата

Единственият човек, който може да поеме ангажимент от името на партията Има Такъв Народ за бъдещото ръководство на страната е водачът ѝ Слави Трифонов. Ако подписът не е на Трифонов, ще се стигне до безпокойствие и неустановеност в ориста на сходно съглашение, разяснява в неделя пред БНР Радан Кънев, евродепутат от " Демократична България ".

По думите му бъдещото политическо съглашение за ръководство на страната би трябвало да включва тематиките за Плана за възобновяване и резистентност и за новата климатична политика в Европейски Съюз.

Кънев удостовери мнението на " Демократична България " за промяната на основния прокурор Иван Гешев, като акцентира, че по сегашната конституционна уредба изборът на нов обвинител номер 1 ще бъде изработен от Висшия правосъден съвет, по тази причина гаранциите, че няма да се повтори обстановката до момента, са в нов състав на Висш съдебен съвет.

По думите на евродепутата концепцията на " ИТН " за директен избор на основния прокурор е неприемлива и популистка.

" Това е концепция, която даже " Демократична България " да одобри (Кънев посочи, че изключва да бъде призната тази концепция от Демократична България - б.р.), аз не мога да приема - като правист, като политик, като виновен жител. Възможността някакъв популистки водач в даден миг, с помощта на юридическо обучение, с купена тапия от неназован университет, да се окаже основен прокурор на републиката, това е риск, който едно общество не може да поеме ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР