Единственият чист нападател на Левски Билал Бари бе опериран в

...
Единственият чист нападател на Левски Билал Бари бе опериран в
Коментари Харесай

Левски вече няма чист №9

Единственият чист нападател на Левски Билал Бари бе опериран в сряда, а Станимир Стоилов призна, че при положително стичане на събитията ще разчита на него едвам след 6 месеца, написа " Мач Телеграф ".

При по-лош вид този период може да скочи до 10 месеца, в които на " Герена " няма да скандират - " Едно, две, три, Билал Бари! ". В събота Мъри разгласи, че ще върти в офанзива Ивелин Попов, Илиян Стефанов и Марин Петков.

Треньорът даже загатна, че тази обстановка може и да не се промени след Нова година, в случай че на " сините " не се стигнат средствата, с цел да се запълни дупката, която остави Билал Бари. Роденият във Франция мароканец със несъмнено ще липсва с две неща - желанието и раздаването, които показва във всеки мач.
 Билал Бари очарован от протичащото се в Левски
Билал Бари очарован от протичащото се в Левски

Похвали решение на клуба за Петрис

Статистически видяно обаче - Бари ще липсва повече като численост за групата, а не като голова опасност. Колкото и да е потребен той, то не може да се отхвърли и друго - вкарва надали не на високосна година. През предишното състезание Билал се разписа 6 пъти. Неговите попадения съставляваха едвам 15,79% от общата численост на головете, маркирани от " сините ". Трябва да отбележим обаче и още нещо - Левски към този момент не е №9 и още няколко други, които да вегетират към него.

" Какво се радвате - Гунди вкарва, а вие единствено го целувате. Остава да почне да бие корнерите и да тича да бележи ", гласи именитата фраза за легендата на Славия Михаил Мишев.

През този век " сините " по една или друга причина започнаха да късат с този имидж. В неговото начало имаше два сезона, когато головете на нападателите бяха повече от тези на останалите като проценти, само че по-късно обстановката се промени.

Трябва да отчетем също, че на " Герена " за разлика от конкуренцията все не съумяват да напипат хората, които да върнат магията на синята деветка. След 2002 година и Георги Чиликов единствено двама съумяха да прескочат кота 20 при головете - Гарра Дембеле (26) и Станислав Костов (24).

Дори и Дрийм тиймът на Станимир Стоилов нямаше фигура в офанзивата, която да изпъква над останалите. Валери Домовчийски бе водещ голмайстор в родното състезание, само че пък в Европа точките обираха други. Домо вкара 25 гола, само че не в един, а в два следващи сезона. Найджъл Робърта, който стана любим на почитателите, не съумя да стигне и до 20. Но пък и двамата бяха продадени за положителни пари.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР