Единственият българин в UFC Благой Иванов - Багата записа втората

...
Единственият българин в UFC Благой Иванов - Багата записа втората
Коментари Харесай

Багата: Благодаря на всички, победата е за България!

Единственият българин в UFC Благой Иванов - Багата записа втората си победа в най-голямата и най-престижна ММА промоция, надделявайки по точки с 3-0 съдийски гласа австралиеца Тай Туиваса. Багата не пропусна да благодари на всички българи, подкрепили го в огромната галавечер в Чикаго UFC 238, а и уточни мечтан идващ конкурент - злокобния нокаутьор Дерик Люис.

" Не беше най-трудният ми мач в UFC, само че беше твърд противник против младо момче. В UFC няма лесни срещи, завоювах и трите рунда. И двамата сме сносно готови, тъй че е хубаво, че победих. От самото начало му усещах лоукиковете, а и във втория рунд към този момент му усещах ударите. Бях го хванал доста добре и знаех, че ще го приключа, само че не знаех, че остават толкоз малко секунди до края на рунда. Не съм бил разтърсен, само че усетих един-два много плътни лакти, които ми вкара. Аз знаех, че ще опита такива удари, разреших му да бъде малко по-инициативен, с цел да видя на какво равнище му е битката.
View this post on Instagram
Former WSOF champ @blagoyivanovmma stood toe-to-toe with Tai Tuivasa and won a unanimous decision #UFC238 • • • @jerrytlai – @imagncontent

A post shared by MMA Junkie (@mmajunkiedotcom) on Jun 8, 2019 at 7:53pm PDT

Той обаче беше упражнявал битка, едвам се пази и надлежно равнището му не беше нещо изключително. Благодаря на всички българи за поддръжката и тази борба я организирах за България, благодаря на всички, които ме поддържаха. Искам да си взема къса отмора, само че има много противници в топ 10, с които бих желал да се срещна. Може да се срещна с Дерик Люис или с поляка Мартин, само че среща с Люис ще бъде доста потребна за мен, тъй като той е в топ 5. След възможен дуел с Люис ще мога да се изправя в борба за шампионския колан. Очаквам да се завърна в клетката в края на годината ", изясни Багата пред MAX Sport 2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР