Единственият българин в тенис елита Григор Димитров (№24) се класира

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров (№24) се класира
Коментари Харесай

Гришо е на полуфинал в Ротердам

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров (№24) се класира за трети път в кариерата си на полуфинал на шампионата от категория АТР 500 в Ротердам след близо тричасов оспорван двубой с Алекс де Минор (Авл, №25)- 6:3, 3:6, 7:6(6) за 2:34 ч.
Гришо за следващ път накара всеки българин да се гордее с това, че страната ни може да се похвали със състезател от сходна големина, откакто в истински тенис трилър избави два мачбола при 4:6 в тайбрека на третия сет, с цел да завоюва идващите 4 точки подред и по този начин надигра австралиеца на четвъртфинала в Ротердам.
С триумфа си българинът, който е някогашен финалист от АТР 500 конкуренцията в нидерландския град, подпечата класирането си за финалната четворка на шампионата. В спор за място на финала той ще играе на следващия ден против някогашния №1 в света Даниил Медведев (Рус, №11), който детронира защитаващия първенец Феликс Оже-Алиасим (Кан, №8) в конфликт сред единствените двама сложени тенисисти, останали в конкуренцията.  Руснакът по всякакъв начин парираше ударите на канадеца и го изхвърли от шампионата единствено за 83 минути с 6:2, 6:4. Медведев стана първият тенисист, който може да се похвали с 5 победи над международния №8, освен това без да позволил нито една загуба в досегашните им конфликти. Руснакът все още се намира надалеч от върховата си спортна форма, която преди по-малко от 12 месеца го изведе до върха на международната класация и след купища разочароващи резултати,  някогашният първенец от Шлема в края на предишния месец напусна влиятелната челна десетка на класацията на АТР за първи път от 2019 година Въпреки неубедителните си игри в последно време, то Медведев във визитката си може да се похвали с цели 15 трофеи, 4 от които идват в шампионати от сериите " Мастърс 1000 ", една от Финалите на АТР и върхът в кариерата му до момента - трофеят от US Open 2021. В досегашното съревнование сред Григор и някогашната първа ракета на света откриваме цели 6 срещи, като  московчанинът води с 4:2 триумфа. Последният им дуел бе в края на 2022 година, когато на шампионата във Виена от същата категория, освен това още веднъж в полуфинален конфликт, Медведев се наложи в поредни сетове над нашето момче, а след това заслужи и купата в столицата на Австрия. Българинът беше първият тенисист, който нанесе проваляне на руснака след шампионската му купа от US Open, сътворявайки един от най-хубавите обрати в кариерата си и победи, макар че губеше с 4:6, 1:4 на " Мастърс " -а в Индиън Уелс. Сблъсъкът межу двамата някогашни първенци от АТП Финалите, дава опция на хасковлията да стигне първи край в Тура от тъкмо 5 години. Тъкмо в Ротердам през 2018 година той игра край с Роджър Федерер.
- международния номер 25 в днешната им борба, с което мечтаният успех на родния ни представител беше реалност след два отразени мачбола и 2 часа и 34 минути на корта -. По този метод носителят на трофея от АТП Финалите от 2017 се класира за дебютния си полуфинал за сезона
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР