Единственият българин в тенис елита Григор Димитров ще се изправи

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров ще се изправи
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Григор Димитров - Ян-Ленард Щруф

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров ще се изправи против Ян-Ленард Щруф във втори кръг на тенис шампионата от сериите “Мастърс” в Монте Карло. Двубоят се чака да стартира към 15:45 часа и ще бъде излъчен онлайн в спортните канали на А1.

Както е известно, в първия си мач в Княжеството българинът преодоля съпротивата на Матео Беретини със 7:5, 6:4 за 1 час и 54 минути игра. Германецът пък се оправи с 15-ия подложен Денис Шаповалов с 5:7, 6:3, 6:1 за 121 минути на корта.



Григор и Щруф се срещнаха в Монте Карло през 2017 година на същата фаза и германецът завоюва с 4:6, 6:3, 6:2. Единственият им различен дуел е от 2013-а в зала в Стокхолм, когато на осминафиналите Димитров печели елементарно с 6:1, 6:3.



Ако преодолее и Щруф, Григор може да се изправи против Рафаел Надал на осминафиналите, стига Краля на клея да надделее над сънародника си Роберто Баутиста Агут. Щруф несъмнено се любува да играе на червени кортове и в кариерата си има 264 победи със 147 провали на тази настилка. Той за трети следващ път прескача първия кръг в Монте Карло, а в този момент ще гони трето следващо класиране на осминафиналите. Досега през 2019-а той може да се похвали и с полуфинал в Оклънд.

Grigor practised with Sinner today pic.twitter.com/PgFKh99KSP
— Nawal (@NawalNadal) April 17, 2019
Донякъде стеснителен за физическото положение на дясното рамо на Григор Димитров може да бъде фактът, че той през вчерашния ден не е провел подготовка. Днес пък българинът е направил “спаринг” със 17-годишния италианец Яник Синер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР