Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Григор Димитров - Маркос Гирон

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя против 58-мия в международната класация американец Маркос Гирон в четвъртфинален дуел на шампионата от сериите АТР 500 във Виена.

Двубоят е първи на централния корт и ще стартира в 15:00 часа.

Както е известно, Гришо изигра втори следващ мощен мач в австрийската столица и съкруши с 6:3, 6:4 международния номер 8 Андрей Рубльов, постигайки 30-ата си кариерна победа над противник от топ 10. Преди това пък най-хубавият ни тенисист се оправи със съпротивата на бразилеца Тиаго Монтейро по също толкоз безапелационен метод.

Димитров е на четвъртфинал във Виена за повторно след 2020-а, когато загуби в три сета против Даниел Еванс. Ако в този момент оправдае статута си на любимец, на полуфиналите го чака ново съществено затруднение в лицето на Даниил Медведев или Яник Зинер.

Българинът записа следващи победи в един шампионат за първи път от “Ролан Гарос ” насам, като ще търси класиране на полуфинал в зала за първи път от Антверп 2020-а.

Маркос Гирон се възползва от неприятното физическо положение на одеве възобновения от ковид Камерън Нори и се готви за следващ мощен свършек на сезон. През 2019-а той направи забележителен заключителен рейд с купа от “Чалънджър ” в Хюстън, а през 2020-а записа дебютен четвъртфианл на шампионат на АТР в Антверп, както и осминафинал на “Мастърс ”-а в Париж.

През актуалната акция Гирон има две победи и две загуби в четвъртфинали, като в Сан Диего стигна до дуела за трофея. Пораженията му са от Стефанос Циципас в Акапулко и Майорка.

Както е известно, Димитров се отхвърли поради болки в гърба в първия конфликт с Гирон предходната година на “Ролан Гарос ”, само че този сезон се реваншира на същата фаза в Париж с безапелационното 6:1, 6:1, 6:1.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР