Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Григор Димитров - Андрей Рубльов

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя против Андрей Рубльов в първия кръг от шампионата от сериите АТР 500 в Пекин. Двубоят е първи на корт " Диамант " и ще стартира в 07:30 часа наше време, като ще се излъчва директно по спортните канали на А1.

Hi @GrigorDimitrov pic.twitter.com/APDxlHo1cn
— Jade (@dimirevs) September 29, 2019
Григор и Рубльов са играли до момента три пъти между тях и българинът води с 2:1 победи. Първият им дуел бе във втори кръг на US Open 2017, когато леко изненадващо руснакът завоюва със 7:5, 7:6(3), 6:3. През 2018-а на Australian Open обаче Гришо надви с 6:3, 4:6, 6:4, 6:4, а същата година в залата в Ротердам Димитров бе победител с 6:3, 6:4, а след това се класира за последния си до момента край, където отстъпи на Роджър Федерер.

Andy Murray, Dominic Thiem and Grigor Dimitrov at players party in Beijing pic.twitter.com/bYYNldJ2cT
— Andy Murray Fan Club (@MagicMurrayFans) September 29, 2019
Димитров за седми път взе участие в китайската столица и най-хубавото му достижение е край през 2016-а, до който стига след паметна победа над Рафаел Надал и след това отстъпва на Анди Мъри в борбата за трофея с 4:6, 6:7(2). Миналият сезон Григор стигна до втори кръг след триумф над Тенис Сандгрен и проваляне от Душан Лайович и надлежно има да пази 45 точки за международната класация.

Strong jackets game, @StefTsitsipas & @GrigorDimitrov pic.twitter.com/JyjuUMNwi8
— China Open (@ChinaOpen) September 29, 2019
Рубльов се намира в напредък тази година и игра четвъртфинали в три от последните си четири шампионата, а на US Open също направи положително усещане и стигна втората седмица, като Матео Беретини го спря на 1/8-финалите. Той попадна в топ 8 на " Мастърс " -а в Синсинати (загуба от Даниил Медведев), на АТР 250 в Уинстън-Сейлъм (загуба от Денис Шаповалов) и на АТР 250 в Санкт Петербург (отново загуба от Медведев). 21-годишният руснак е 36-и в международната класация, като е спечелил 1 купа в кариерата си - от сериите АТР 250 в Умаг (клей) през 2017-а.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР