Единственият българин в тенис елита Григор Димитров разбра възможните си

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров разбра възможните си
Коментари Харесай

Григор Димитров разбра жребия си за турнира в Чънду

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров разбра вероятните си противници в започващия идната седмица шампионат от сериите АТР 250 в китайския град Чънду.След забележителния поход до полуфиналите на US Open Гришо се изкачи до 25-а позиция в международната класация и надлежно уредниците на събитието в Чънду го сложиха под номер 4 в схемата. Когато Димитров съобщи присъединяване в шампионата, той се нуждаеше от " уайлд кард ", тъй като беше 74-и в света, само че в този момент уредниците регистрираха страхотния му скок в класацията на АТР и го сложиха в челото на главната скица.

A smile worth my 2 hour drive @GrigorDimitrov pic.twitter.com/f4Bqk7ClXB
— violet (@VioletLovegame) September 21, 2019
Така Григор пропуща по право първия кръг в Чънду, а във втория го чака спечелилият от двойката Даниел Еванс и Ян Бай, различен участник с " уайлд кард " от Китай. Българинът е в долната половина на схемата, където лидер е вторият подложен Феликс Оже-Алиасим и надлежно двамата могат да се срещнат на полуфиналите. Преди това обаче евентуално Гришо може да премери сили с номер 6 Тейлър Фриц, който стартира против Александър Бублик, или пък някого всред Вашек Поспишил или Джордан Томпсън. Самият Оже-Алиасим ще стартира против Жоао Соуса или Хьон Чун, а след това го чака петият подложен Душан Лайович.

#grigordimitrov, Malibu, California pic.twitter.com/5bFqs8w8PI
— Yuliya Skerleva (@julkata22) September 13, 2019
В горната половина на схемата са номер 1 Джон Иснър и номер 3 Беноа Пер, като американецът има подло ранно затруднение в лицето на Денис Шаповалов вероятно на четвъртфиналите, като и двамата сега се подвизават за отбор " Свят " в Laver Cup.
Chengdu singles draw pic.twitter.com/QjR6327WMh
— Michal Samulski (@MichalSamulski) September 21, 2019  Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР