Единственият българин в тенис елита Григор Димитров продължи възкръсването си

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров продължи възкръсването си
Коментари Харесай

Първите думи на Григор след историческата победа над Федерер

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров продължи възкръсването си през 2019 година с героичен петсетов триумф над Роджър Федерер, с който се класира за първи път на полуфиналите на US Open. Въпреки че имаше куп страсти за преживяване секунди след триумфа, той съумя да изясни много в детайли протичащото се към него сега, в това число и за ролята на треньорите му Андре Агаси и Радек Щепанек.

Димитров е най-ниско класираният в ранглистата (в началото на шампионата бе 78-ми) полуфиналист в " Шлема " от Райън Шютлер на " Уимбълдън " преди 11 години, когато той е 94-и.

Semifinal feels @GrigorDimitrov | #USOpen pic.twitter.com/rIYfHGF98j
— US Open Tennis (@usopen) September 4, 2019

Ето какво сподели Гришо на най-големия тенис корт в света " Артър Аш " незабавно след магическата победа в трилъра под светлините:

Respect after a thriller under the lights @GrigorDimitrov | #USOpen pic.twitter.com/jXhdVmCkob
— ATP Tour (@ATP_Tour) September 4, 2019
" Отдавна не бях играл на този корт и първият сет бях нервозен. Той сервираше доста добре, само че си споделих, че би трябвало да остана в мача. Знаех, че се усещам доста добре физически и съм в добра форма. Успях да блъскам добре сложните топки. Може би след втория сет започнах да намирам ритъма си и усетих, че в случай че има дълги разигравания, ще имам късмет. Опитвах се да остана в разиграванията, да го накарам да стои колкото се може повече на корта. Накрая той сигурно не беше 100%, само че това е форматът 3 от 5 сета, всичко може да се случи.

Persistence pays off

@GrigorDimitrov stuns Federer 3-6, 6-4, 3-6, 6-4, 6-2. | #USOpen pic.twitter.com/dC3k15c0JV
— ATP Tour (@ATP_Tour) September 4, 2019

Едно от най-трудните решения беше да решим да съм самичък тук, а не с Агаси и Щепанек. Андре и Радек не са тук, само че ние непрекъснато приказваме и сигурно ще бъдем дружно, към този момент всичко се развива добре. Беше мъчно решение, само че би трябвало да взимаш такива решения на корта и отвън него. Играл съм два пъти с Медведев, той направи превъзходно лято, знам играта му, на следващия ден ще е дълъг ден и ще би трябвало да се възстановя и да проучвам идващия конкурент. Ето, че още веднъж съм тук "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР