Единственият българин в тенис елита Григор Димитров изигра едни от

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров изигра едни от
Коментари Харесай

Григор Димитров напусна Australian Open заради огромния куп непредизвикани грешки

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров изигра едни от най-слабите си два сета в кариерата в Australian Open, a след това бе на път да направи въодушевяващ поврат против Беноа Пер, само че отстъпи трагично с 4:6, 4:6, 7:6(4), 6:7(2) за 3 часа и 22 минути игра.

Така още във втория кръг четвъртфиналистът от предходната година напуща най-успешния другояче в биографията си шампионат от " Големия шлем ", основно поради големия куп непредизвикани неточности в първите две елементи на борбата с 58-ия в света французин. След неузнаваемо слабите два сета топ ракетата ни се постара да се върне в мача и да бъде любимец в възможен съдбоносен пети сегмент, само че към момента остава без регистриран поврат от 0:2 в кариерата си.

Димитров записа 47 уинъра (7 аса) и направи 48 неточности, 27 от които в първите два сета, до момента в който противникът му бе със съответствие 50/42. Така няма да можем да гледаме нов трогателен конфликт сред българина и Стефанос Циципас в трети кръг.

Гришо трябваше да пази 360 точки от достигналия четвъртфинал предходната година, като ще загуби 315 от тях и активът му ще стане 1506, отреждайки му 31-во място в международната класация все още.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР