Единственият българин в тенис елита Григор Димитров изигра един от

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров изигра един от
Коментари Харесай

Надал не показа милост към Григор Димитров и го разби за отрицателно време

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров изигра един от най-слабите мачове в кариерата си като цяло. Григор направи над 30 непредизвикани неточности и бе победен за по-малко от 1 час от Краля на клея - Рафаел Надал, с 1:6, 1:6 на осминафиналите на " Мастърс " -а в Монте Карло.

Първи сет
Два несполучливи ретура на Димитров разрешиха на Надал да дръпне с 30-0, а по-късно той наниза безпощадни форхенд-уинъри по правата, с цел да завърши по-продължителните разигравания - 0:1. Григор също стартира положително на собствен сервис с композиция с форхенд-уинър за 15-0 и ас по диагонала в полето за преимущество за 30-0. Две следващи двойни неточности обаче възвърнаха равенството и потушиха порива на българина, който по-късно сбърка форхенд по противоположния диагонал. Третата двойна неточност на Димитров докара до проби за 0:2, като явно терзанието на първата ни ракета не му оказа помощ в тези начални мигове от дуела, а и мощният вятър несъмнено не му вършеше услуги. За Матадора нямаше значение дали играе против вятъра или зад него, въпреки и той да направи двойна неточност, единствено че при 40-0 задатък. Великият испанец свърши работата си и затвърди пробива небрежно за 0:3.

Първият сервис на Григор трябваше да му послужи за иравняване на силите, само че той просто не влизаше и не влизаше. Четвъртата двойна неточност пък наклони везните в интерес на Надал при 15-30, само че страховит форхенд-уинър по противоположния диагонал възвърне равенството 30-30. Рисковете на Димитров от начален удар не се оправдаваха и той не успяваше да извърши задачата си да пласира оптимално надълбоко вторите сервиси, като направи още една двойна, само че след това компенсира с невърнат сервис. Непредизвикана неточност от форхенд на Григор обаче даде нов късмет за брейк на Матадора, а последвалият преувеличен удар от предната страна на ракетата напълно отстрани интригата в първия сет - 0:4.

Надал също означи първия си ас по диагонала в полето за тъждество за 40-0, като затвори много бързо сервис-гейма си за 0:5 с форхенд-уинър по правата. Два следващи невърнати начални удара по вършиме осигуриха на Григор задатък от 30-0, само че той сбърка форхенд по оголената половина на корта. Все отново, ас номер 2 най-сетне приближи българина на точка от продобиване на гейм, а марковият бекхенд-уинър по правата откриха сметката му - 1:5.

Димитров завоюва за първи път от началото на мача две разигравания след посрещане и поведе с 0-30, само че след това сбърка бекхенд и нападателен ретур за 30-30. Григор вкара два чудесни плоски бекхенда, които Надал отрази, след което последва неточност от форхенд на някогашния международен номер 3 и се стигна до сетбол. Страхотен форхенд по диагонала на българина въпреки всичко вкара гейма в дюс, само че два несполучливи ретура завършиха частта за 28 минути - 1:6.

Втори сет
Григор имаше добра успеваемост, когато комбинираше прекрасен първи сервис с форхенд, само че до момента бе вкарал едвам 45% от началния си удар. Всяко по-продължително разиграване бе доминирано от Рафа, без значение че той стоеше по-назад от главната линия, а рискованите бекхенди на Димитров водеха най-вече до неточности - 0:1 с ранен пробив. Българинът вкара един бездънен ретур, само че идващите три се оказаха лесна плячка за Матадора, който поведе с 40-15 и след това затвърди пробива след серия " левичарски " тормоз по бекхенда на противника - 0:2.

Два непредизвикано сбъркани форхенда от печеливши позиции посочиха, че Димитров е прекомерно неконцентриран и изоставил напълно игровия проект. Той въпреки всичко с два съобразителни сервиса избави двете точки за пробив, само че не спираше да бърка с предната страна на ракетата по опразнената половина от корта, когато си е заслужил преимущество с началния удар. Поредният пропуск от форхенд към този момент предизвика и яростно чупене на ракетата на българина - 0:3 с втори пробив.

Очевидно срещата се доиграваше в идващите моменти, като даже камерите демонстрираха по какъв начин Андрей Рубльов стартира да загрява за своя дуел с Роберто Баутиста-Агут, който трябваше да се организира след края на мача на Гришо с Краля на клея. С прелестни два форхенд-уинъра и ас по диагонала Григор се регистрира и в този сет със извоюван гейм, с цел да понижи леко изоставането си на 1:4.

Григор завоюва едно темпово разиграване против Матадора, само че не спираше да ниже неточност след неточност и бе явно, че желае по-скоро да завърши тъгите си. За по-малко от час Надал изненадващо безпроблемно се оправи с Димитров с 6:1, 6:1.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР