Единственият българин в тенис елита Григор Димитров изигра брилянтен мач

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров изигра брилянтен мач
Коментари Харесай

Григор Димитров без проблеми срещу световния номер 8

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров изигра брилянтен мач и подчини международния номер 8 Андрей Рубльов с 6:3, 6:4 за 70 минути по пътя си към четвъртфиналите на шампионата от сериите АТР във Виена.

Българинът сподели добра игра и изключителна непоклатимост при първия си сервис, печелейки 93% от точките, до момента в който Рубльов имаше едвам 61% при същия индикатор.

Следващият противник на Димитров на четвъртфиналите ще бъде Маркос Гирон от Съединени американски щати, като двамата имат два мача между тях ( и двата на Ролан Гарос), като са си разменили по една победа.

Рубльов е първенец във Виена от 2020-а и бе безспорен любимец на букмейкърите, само че Григор изигра приказен мач както на сервис, по този начин и на ретур. Постигна два пробива в първия сет и още един във втория, а руснакът едвам стоеше в кожата си и непрекъснато искаше да троши ракети - нещо напълно всекидневно за него.

Григор направи цели 24 печеливши удари против единствено девет за Андрей, който има един от най-агресивните стилове в тура.

Победата е трета на българина против този противник и по този метод те към този момент са изравнени по този индикатор. На четвъртфиналите Гришо ще играе с американеца Маркос Гирон, който изненадващо надви над най-хубавия британец Камерън Нори.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР