Единственият българин в тенис елита Григор Димитров даде интервю за

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров даде интервю за
Коментари Харесай

Григор Димитров: В Ню Йорк беше тежко, но не съжалявам за нищо


Единственият българин в тенис елита Григор Димитров даде изявление за уеб страницата tennis.com след постигнатите две победи до момента на шампионата от сериите “Мастърс” в Рим.

“Чувствам се добре, тази година изискванията са разнообразни, тъй като нормално играем тук през май месец. Нямахме задоволително време да се подготвим за сезона на клей, само че другояче съм шокиран какъв брой е топло.

Пътуването до Ню Йорк беше много тежко за мен, а и не оправдах личните си упования, изключително във връзка с физическото ми положение. В последна сметка взех решение да вземам участие и да тествам тялото си. Понякога е по-добре превантивно да вземеш ограничения, с цел да се предпазиш от травма или дискомфорт. Но не скърбя за взетите решения.

Ядосвам се, че не мога да вървя по заведения за хранене, тъй като боготворя италианската кухня. Но се опитваме да се оправяме с румсервиза и поръчки на храна. Преди мач съм доста прецизен в хранителния режим, само че отвреме в точния момент се разглезвам.

Ще играя с 10 години по-млад от мен противник, което е малко необичайно възприятие. Но когато бях на 24-25, също съм играл с 19-годишни. Сега просто разликата става по-голяма. Никога не недооценявам съперниците си, а и е явно, че той е страховит състезател, който занапред пробива. Ще се концентрирам върху себе си, тъй като в никакъв случай не желая да играя по метода, който съперникът ми диктува”, сподели Димитров.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР