Единствения по рода си у нас полигон за практически занимания

...
Единствения по рода си у нас полигон за практически занимания
Коментари Харесай

Единственият полигон за обучение по пожарна и пътна безопасност действа в село Балван

Единствения по рода си у нас полигон за на практика занимания по пътна и пожарна сигурност бе открит точно на Кръстовден във великотърновското село Балван. Той включва две площадки със особено съоръжение, които са към Центъра за предварителна защита и спорт в китното населено място. В базата, която е снабдена с пътни знаци, маркировка, светофари, както и с съоръжения за гасене на пожари и други избавителни интервенции, ще се образоват по график децата от всички обитаеми места в община Велико Търново.
 058_640x480  055_640x480  049_640x480  042_640x480  016_640x480  018_640x480  040_640x480  027_640x480  036_640x480
Теренът е на повърхност от над 1,5 декара. Изградена е и велоалея, дълга 150 метра. Полигонът е самостоятелен напълно с дарения, а на откриването участваха управлението на Регионалната Дирекция „Пожарна сигурност и отбрана на населението“- Велико Търново, регионалният шеф проф.Любомира Попова, зам.-кметът на остарялата столица проф.Георги Камарашев, както икметове на селата от цялата община.

„Благодарение на това оборудване, децата ще бъдат откъснати от компютрите и ще имат опция да се образоват по какъв начин да се пазят. В особено оборудваните зали на Центъра за предварителна защита и спорт пък ще усвояват теоритични познания“, съобщи шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново старши комисар Димитър Машов.
След демонстрации с колела, момчета и девойки получиха от Полицай № 1 на региона свидетелства за майсторско правоуправление на колелета.

На площада на Балван бе изкарана и част от наличната техника на пожарната по случай 130-годишнината от откриването на първата в България пожарникарска работа. Професионалният празник на огнеборците бе почетен и с музейна експозиция „Търновската пожарна през вековете“. Тя включва снимки, екипировка и атрибути. По време на събитието бе разиграна избавителна интервенция с присъединяване на пожарникари и доброволчески формирования по гасенето на пожар в къща и спасяването на потърпевш жител на постройката.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР