Единствената внучка на великия композитор Тончо Русев е минала под

...
Единствената внучка на великия композитор Тончо Русев е минала под
Коментари Харесай

Внучката на Тончо Русев чака първото си дете

Единствената внучка на великия композитор Тончо Русев е предходна под венчилото и към този момент е в очакване на първата си рожба. Елена Хаджистоянова се венчала за избраника си Петър Младенов на изискана гала в столицата, написа вестник Ретро.

Гостите на сватбата им били малцина, само че единствено най-близките. На размяната на обетите им участвала и брачната половинка на Тончо Русев – Елена, на която внучка им в действителност е кръстена. Вдовицата на композитора е потънала в горест след загубата му преди 4 години и още не може да се помири с неналичието на своя обичан мъж. Двата мотива за наслада обаче ѝ дали нов смисъл и нямала самообладание да прегърне своето първо правнуче.

Елена Хаджистоянова е дете на щерката на композитора и жена му – Албена. Наследницата на основателя на най-красивите български мелодии била щастлива, че срещнала мъжа на живота си преди дядо ѝ да почине, и въпреки и болен, прикрепен за леглото, Тончо съумял да се запознае с избраника на сърцето ѝ.

Приживе Русев се шегувал, че ще си отиде от този свят чак когато му се роди правнучка, с цел да бъде женското царство, в което живееше, същински цялостно. Така и обаче не дочака този миг. Все отново внучката му Елена, която бе извънредно привързана към дядо си, считала да му отдаде респект, като кръсти първородното си дете навръх него. За момента обаче тя не желаела да издава какъв е полът на бъдещия ѝ правоприемник, въпреки да е към този момент в шестия месец.

Именно поради своя популярен дядо и неговата болест преди 4 години Елена се върна вечно назад в България. Преди това тя работеше в Европейския парламент в Брюксел. Съжалявала, че нямала музикални заложби, само че била високообразована и огромната ѝ буря били езиците. В последните си моменти с дядо си внучката на Русев пишела ноти върху белия лист вместо него, тъй като поради паркинсона, който му бяха разкрили, не можел да държи химикалката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР