Единствената възможност, която съществува в момента, е БЕХ да изкупи ...

Единствената възможност, която съществува в момента, е БЕХ да изкупи

Милка Христова: Безотговорно е СO да обвинява служебното правителство за проблеми на Топлофикация |

Единствената опция, която съществува сега, е БЕХ да изкупи дълга на „ Топлофикация София “ към „ Булгаргаз ”, по този начин държавното сдружение ще има запас, с цел да закупи нужните количества естествен газ. Но това е краткотрайно решаване.

Това сподели заместител-ръководителят на групата на „ Българска социалистическа партия за България “ и на Столичния общински съвет Милка Христова.

„ По никакъв метод на този стадий не се отказваме от общинския темперамент на собствеността в „ Топлофикация София ” ЕАД. Ще участваме интензивно в преговорния екип с отрасловите министерства и ще търсим най-към този момент вид, при който да не се покачват стойностите на парното за софиянци “, безапелационна бе тя.

„ Проблемът би трябвало да се взема решение сложно – да се мисли, както за икономическите ползи на сдружението, по този начин и за стойностите, които би трябвало да са обществено поносими за жителите “, счита заместител-ръководителят на групата на социалистите.

„ За страдание в понеделник станахме очевидци на конференция на ръководителя на СОС Георги Георгиев и Прошко Прошков, който е ръководител на инженерната комисия, които си разрешиха много самоволен и афектиран език във връзка с пълномощници на служебното държавно управление. Те надали не упрекнаха сегашните министри на енергетиката и стопанската система, че са отговорни и виновни за финансовото положение, в което се открива столичната „ Топлофикация “. Не съм съгласна с подобен метод, тъй като това е експеримент за замитане под килима на дългогодишните казуси в ръководството на сдружението “, съобщи Христова.

По думите й аргументите за положението на „ Топлофикация “ са зародили обратно във времето. „ Свидетели сме на некомпетентното управление и ръководство на сдружението през годините. Помним и 90-те млн. лв. загробени в КТБ, както и погасените по отминалост десетки милиони, които сдружението не събираше от нередовни абонати. Свидетели сме и на редица неизгодни контракти. Сега, фактически е налице изключителна обстановка, заради скока на стойностите на естествения газ и въглеродните излъчвания, само че това не значи, че е редно да си затваряме очите за казусите в сдружението и отговорността на Столична община и СОС за тях “, съобщи Милка Христова.

Източник: offnews.bg