Единствената точка от дневния ред на енергийната комисия бе Проектът

...
Единствената точка от дневния ред на енергийната комисия бе Проектът
Коментари Харесай

БСП, ИТН и „Възраждане“ се провалиха да блокират решенията за ТЕЦ-овете

Единствената точка от дневния ред на енергийната комисия бе Проектът на решение за задължаване на Министерския съвет да промени Плана за възобновяване и резистентност в част енергетика. Според проекторешението одобряването на териториалните проекти за обективен преход би се случило единствено след координиране със обществените сътрудници. Заседанието стартира в 14:30 часа през днешния ден.

 

Искането проктът на решение да се прегледа пристигна от Корнелия Нинова, Георги Гьоков, Драгомир Стойнев и Иван Иванов от Българска социалистическа партия, Костадин Костадинов и Йордан Тодоров от „ Възраждане “, Тошко Йорданов, Александър Вълчев, Ивайло Вълчев от „ ИТН “.

 

От 15:00 часа пък стартира изключителното държавно съвещание, на което задачата е проектите да бъдат признати.

 

Въпросните териториалните проекти за обективен преход дефинират средставата, които ще бъдат отпуснати за справяне с последствията от затварянето на въглищните централи и прекосяването към неутрална по отношение на климата стопанска система.

 

Плановете демонстрират защо ще бъдат отделени парите, тъй че най-силно засегнатите райони да се оправят след затварянето на въглищните мини и прилежащите тецове.

 

По-рано през днешния ден, че държавното управление ще одобри проектите за обективен преход в енергетиката през днешния ден и на следващия ден ще ги изпрати на Европейската комисия.

 

Той разяснява, че „ с изпращането на документите, започваме договарянията с Европейска комисия, които би трябвало да завършат до края на годината ”.

 

От Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и обаче желаеха срокът за приемането на проектите да е до края на месец октомври.

 

„ Никой не може да рискува 4.4 милиарда лева ”, акцентира министър председателят по-рано през днешния ден.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР