Единствената опасност би била, това, което ни се предлага, да

...
Единствената опасност би била, това, което ни се предлага, да
Коментари Харесай

Отварят офертата за новия изтребител, зам.-министър говори в аванс

Единствената заплаха би била, това, което ни се предлага, да не можем да си го позволим, разгласи в изявление за bTV зам.-министърът на защитата ген. Атанас Запрянов във връзка отварянето на офертите за нов изтребител. Той управлява делегацията на МО, която посети за съвещания по даването на идните предложения Съединени американски щати и Швеция.

В плана за капиталов разход, утвърден от Народното събрание, се планува за плана за рационализация на Военновъздушни сили с нов вид военен аероплан, да бъдат отделени 1,8 милиарда лв. с Данък добавена стойност за 8-9 самолета. Като примерна скица е препоръчано машините да се изплащат разсрочено в идващите 9 години.

Първите изтребители с наземното съоръжение, въоръжение и образование, би трябвало да са доставени до 3 години от сключване на контракта. На настояванията за информация са предоставени 15 отговора за нови и използвани самолети от 7 страни. Предстои в понеделник да се разбере какъв брой от тях ще отговорят с предложения и ще изпратят документи до 12 часа на обед.

- Колко предложения очаквате да получим на следващия ден за нов военен аероплан?

- Ако съдим по досегашните контакти с поканените страни и поради моите визити в Съединени американски щати и Швеция, може да кажем, че всички страни доста съществено са се отнесли към нашите претенции за оферти и работят.

Твърдо може да кажем в понеделник в 12 часа, когато изтича срокът за даване на офертите, ще имаме предложения от доста от тези страни, съвсем от всички. Очаквам от всички, най-добре.

Имам твърдо увещание от държавния секретар по защитата на Швеция, че те са приключили подготовката на техните документи в хода на моето посещаване. Консултацията, която извършихме, сподели, че те се интересуват повече от правните и процедурните аспекти, отклкото от военно-техническите, тъй че имаме увещание от Швеция, че тяхна делегация ще връчи предложение по нашето искане.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР