Единствената номинация за нов председател на Комисията за енергийно и

...
Единствената номинация за нов председател на Комисията за енергийно и
Коментари Харесай

Единственият номиниран за шеф на КЕВР се отказва

Единствената номинация за нов ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) се отдръпва по искане на самия Пламен Младеновски, който бе предложение на ГЕРБ и се считаше за сигурен за поста. Това съобщи ръководителят на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов пред БНР в понеделник.

Младеновски сега е шеф на дирекция " Електро и топлоенергетика " в КЕВР и даже с цел да може да бъде препоръчан за поста бяха изменени условията за професионален стаж за поста и той да е пет вместо 10 години.

" Той е специалист и желае да почувства по-широка поддръжка, тъй като е значимо регулаторът да се усеща самостоятелен! След като всички, изключително кръгът " Манолова ", започнаха злостно да оспорват не неговата експертиза, а това, че надали не законът е бил изменен поради него и че надали не ще бъде послушко, в последна сметка очевидно са го демотивирали ", изясни Николов.

Реално Манолово още при смяната на условията за регулаторния началник, съобщи, че тя се прави за човек с букви П.М.

Младеновски обаче е считан за експерт и даже при гласуването на въпросната промяна всички депутати се сплотиха към мнението, че регулаторът има потребност от млади експерти с съвременно мислене и пет години стаж са изцяло задоволителни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР