Единствената ни участничка при дамите Виктория Томова отпадна в първия

...
Единствената ни участничка при дамите Виктория Томова отпадна в първия
Коментари Харесай

Виктория Томова отпадна рано в Мелбърн

Единствената ни участничка при дамите Виктория Томова отпадна в първия кръг на Откритото състезание на Австралия. Първата ни ракета загуби от олимпийската шампионка от Токио 2020 Белинда Бенчич от Швейцария с 1:6, 2:6 за 67 минути.

Томова позволи три пробива в първия сет (още в първия си сервис гейм), a във втората част загуби подаването си още два пъти. В последния гейм на дуела българката отрази два мачбола, само че при третия си опит Бенчич затвори срещата.
 Виктория Томова. Снимка АП/БТА

Бенчич е сложена под номер 12, а най-хубавото й показване в Мелбърн е осминафинал през 2016 година

Томова, 91-а в международната класация, за трети път игра в главната скица на шампионата, само че към момента няма победа.
 Виктория Томова. Снимка АП/БТА

Бившият номер 1 в света Анди Мъри (Великобритания) подсети за голямата си класа в предишното - той победи противник от №20 на шампионат от Големия шлем за първи път от 2017 година насам.

Играещият с изкуствена тазобедрена става Мъри избави мачбол и отстрани номер 13 в схемата Матео Беретини от Италия с 6:3, 6:3, 4:6, 6:7(7), 7:6(10-6) за близо пет часа на корта в най-хубавия и забавен мач от първите два дни в Мелбърн. Мачът се игра при затворен покрив на " Род Лейвър Арина " поради горещото време, довело до спрени мачове по-рано през днешния ден.
 Анди Мъри. Снимка АП/БТА

Мъри, троент победител в шампионатите от Големия шлем, взе елементарно първите два сета за по-малко от час и половина, преди Беретини да обърне нещата и да докара мача до пети сет. В него се игра без пробиви, шотландецът избави мачбол в десетия гейм, поведе с 5:0 в тайбрека и след 10:6 затвори срещата.

" В момента съм необикновено благополучен и доста горделив от себе си. Положих доста работа през последните три месеца, с цел да имам опция да играя на кортове като този и в мачове като този това се отплати довечера. Това е първи път, когато играх един от тези 10-точкови тайбрекове и е малко по-различно. Той се върна в действителност мощен и имах малко шанс в края. Сервираше необикновено и също така е брилянтен играч, постоянно се бори до дъно ", сподели Мъри след мача.

35-годишният британец ще играе с спечелилия от мача сред Танаси Кокинакис (Австралия) и Фабио Фонини (Италия) в идващия кръг. 

Номер 5 в схемата Андрей Рубльов от Русия продължава напред след триумф над получилия поредна травма Доминик Тийм (Австрия) с 6:3, 6:4, 6:2.

Осмият подложен Тейлър Фриц (САЩ) отстрани Николос Басилашвили (Грузия) с 6:4, 6:2, 4:6, 7:5, а номер 9 Холгер Руне (Дания) завоюва против Филип Краинович (Сърбия) с 6:2, 6:3, 6:4.

Олимпийският първенец от Токио и 12-и в схемата Александър Зверев (Германия) се завърна на шампионат от Големия шлем след травма на глезена. Той победи Хуан Пабло Варияс от Перу с 4:6, 6:1, 5:7, 7:6(3), 6:4 за малко повече от четири часа на корта.

" Чувствам се изтощен, само че необикновено благополучен, тъй като този вид мачове ми липсваше доста в последните месеци. Очаквам с неспокойствие идващите срещи, само че каквото и да се случи оттук насетне за мен това е позитивен развой ", сподели Зверев след триумфа в изявлението си на корта.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР