Единствената на планетата полярна мечка, родена в тропиците, почина от

...
Единствената на планетата полярна мечка, родена в тропиците, почина от
Коментари Харесай

Сингапур се раздели с Инука - последния в света тропически полярен мечок

Единствената на планетата полярна мечка, родена в тропиците, умря от напреднала възраст в Сингапур. 

Тя се споделяше Инука и е била упоена поради продължителни премеждия от напреднала възраст, оповестиха в изказване от зоопарка на страната, където тя живееше, предава Би Би Си. 

Инука бе мечок, роден в зоологическата градина на 26 декември 1990 година и бе на 27 години. Мечокът надживя връстниците си в дивата природа с повече от десетилетие.

Все отново, обаче, животът му в затворения зоопарк беше обект на рецензии от екозащитници. Инука живееше в помещение с неестествен климат, който имитира изискванията на леденостудената тундра. Сингапур, която се намира на един градус над екватора обаче изглеждаше като последното на света уместно място да живее такова животно. Затова бранители на дивата природа водиха акции против развъждането на полярни мечки в зоопарка на страната. Четири такива мечки са живели в него. Сега към този момент от управата оповестяват, че повече няма да се одобряват такива животни. Решението това да не се прави бе взето още през 2006 година, когато от зоопарка оповестиха, че Инука ще бъде последният им полярен мечок. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР