Единствената ММА битка в тежка категория на голямата галавечер SFC

...
Единствената ММА битка в тежка категория на голямата галавечер SFC
Коментари Харесай

Страхотна победа на Алекс Цонев с брутален нокаут на SFC 7 Avatars

Единствената ММА борба в тежка категория на огромната галавечер SFC 7 Avatars несъмнено не разочарова откъм представление - Александър Цонев зарадва публиката в зала "Универсиада " с победа с нокаут (негова втора) в края на първия рунд против представителя на Киргизстан Данияр Зарилбек. И двамата бойци на кантара бяха 107 кг, като Цонев нанесе съкрушително ляво кроше в последните секунди, което сковава съперника му и докара до злокобния нокаут.

Цонев е първенец по граплинг на България, Македония и Сърбия, само че не се нуждаеше от игра на земя, тъй като главно борбата протече в стойка и той устоя на всички провокации, с цел да стигне до подобаващ триумф. Предишният му триумф бе също с нокаут през август 2017-а на галата Viking Free Fight MMA над Александър Чипрански.

Битката стартира с внимателно проучване от двамата противници, като Зарилбек мереше отдалеченост с левия си прав, а Цонев записва добър ляв външен лоукик. Българинът и след това опитваше да разнообразява страйкинга с кикове, а пласира и тъкмо дясно кроше. Впечатление направи и положителната отдалеченост на Цонев, който не оставяше противника да запише попадение. Ляво кроше в носа на съперника от страна на Александър зарадва публиката, след което киргизстанецът потегли напред и притисна към оградата съперника си.

Зарилбек искаше да направи тейкдаун, само че Цонев се отбрани, след което двамата направиха тежки замени на крошета. Александър след това отново се озова притиснат до оградата, само че се измъкна и нанесе няколко удари от граунд-енд-паунд. Той обаче рискуваше да бъде нокаутиран от последвалата канонада удари на киргизстанеца, само че се окопити и стартира да отвърна на собствен ред с крошета. Именно ляво кроше приспа Зарилбек, който остана за секунда имобилен, след това се сви на пода и реферът отсъди нокаута още преди Цонев да може да го довърши с граунд-енд-паунд.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР