Единствената линейка на болницата в Разград е отдадена под наем

...
Единствената линейка на болницата в Разград е отдадена под наем
Коментари Харесай

Болница даде единствената си линейка под наем на таксиметрова компания

Единствената кола за спешна помощ на болничното заведение в Разград е отдадена чартърен на таксиметрова компания, а най-малко още един профилиран автомобил е продаден от предходното управление на лечебното заведение. Това разгласи новият изпълнителен шеф на болничното заведение доктор Гечо Жеков, представен от БНР. По думите му, 15 лв. коства сега транспорта на пациент в двора на болничното заведение, а отвън лечебното заведение се употребяват против възнаграждение коли за спешна помощ от Спешния център.

" Линейките са дадени на компания за таксита. Едната е продадена, а другата е дадена чартърен. Тоест, ние нямаме кола за спешна помощ. Когато имаме потребност, се обаждаме на тях и те ни начисляват 15 лв.. Аз не знам в България да има друга болница, която да си е дала колата за спешна помощ чартърен за такси ", разяснява доктор Жеков.

От документите излиза наяве, че договорът за наем на болничната кола за спешна помощ е подписан на 1 юни 2015 година за период от 18 месеца, който при липса на несъгласие на страните става за неопределен срок. Съгласно клаузите на документа, болничното заведение хазяин получава по 100 лева на месец от таксиметровата компания наемател, която пък се задължава да употребява профилирания автомобил по предопределение за транспорт на болнични пациенти.

Понастоящем колата за спешна помощ - такси стои паркирана в двора на лечебното заведение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР